Via Google+ delen:

Tofu noedelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1699 kJ / 406 kcal

Bereiding

Bereidingstijd: 1h

Maak de paddenstoelen schoon, breng de bouillon aan de kook, voeg de paddenstoelen en kombu toe en laat alles afgedekt voor ca. 15 minuten sudderen. Laat het vervolgens nog eens ca. 30 minuten op kamertemperatuur trekken. Haal de paddenstoelen en kombu eruit en zet de paddenstoelen opzij.

Snijd de tofu in blokjes en wentel ze door het meel. Schil en pers de knoflook, was de spinazie grondig en centrifugeer hem droog. Verhit de olie in een pan, braad de tofu goudbruin en haal hem uit de pan. Braad de knoflook en spinazie 2 à 3 minuten in de jus, voeg de Teriyaki-saus toe en meng alles.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de scheuten grondig af. Doe de noedels, paddenstoelen, tofu, spinazie en scheuten in kommen, breng de bouillon opnieuw aan de kook, verdeel hem over de kommen en serveer de tofu noedelsoep.