Via Google+ delen:

Varkensfilet met knoflook- en mayonaiseprei en sinaasappel- en wortelsojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2079 kJ / 496 kcal

Voor de sinaasappel- en wortelsaus:

  • 200 g wortelen
  • 20 g roomboter
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 eetl. Kikkoman Wok sauce
  • 2-3 takjes tijm
  • 1 eetl. suiker

Voor de knoflook- en mayonaiseprei

  • ½ prei
  • 80 g mayonaise
  • 3-4 knoflooktenen

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Sinaasappel- en wortelsaus

Schil de wortelen, snijd ze in plakjes van 7 à 8 mm dik en blancheer ze. Verhit de helft van de boter in de pan en sauteer de wortelplakjes. Voeg het sinaasappelsap en de suiker toe. Breng op smaak met Kikkoman Woksaus. Doe het restant van de boter erbij en ga door met karamelliseren. Strooi er wat tijmblaadjes overheen en houd alles warm.

Knoflook- en mayonaiseprei

Snijd de prei in zeer fijne, 4 à 5 cm lange reepjes. Doe de prei, mayonaise en geraspte knoflook in een kom en meng alles goed door elkaar. Verwijder het vet en de zenuwen en snijd het vlees in plakken van ongeveer 2 cm dik. Sla de plakken plat met een vleeshamer en haal ze door de bloem.

Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten. Voeg het mirin- en sojasausmengsel pas toe als het vlees bijna gaar is. Zet het vuur tijdens het glazuren op de hoogste stand. Verdeel de vleesplakken en gekaramelliseerde wortelen op een bord. Leg de knoflook- en mayonaiseprei er bovenop en garneer met peterselie.