Via Google+ delen:

Vegetarische Burger

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 553 kJ / 132 kcal

  • 2 kleine aubergines (of 1 grote aubergine)
  • 4 theelepels olijfolie
  • 8 theelepels Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus met Honing
  • 250 gram halloumi-kaas, in 8 stukken gesneden
  • 4 burgerbroodjes met sesam, gesneden en geroosterd
  • 4 handjes rucola

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Snijd de aubergine in 8 dikke plakken (ongeveer 1,5 tot 2 centimeter dik). Wrijf de aubergine op de lange zijdes in met olijfolie (3 theelepels). Plaats de aubergineplakken in een pan en bak ze aan beide zijden gedurende 4 minuten op matig vuur tot de aubergine een goudbruine buitenkant heeft en een zachte binnenkant. Voeg de Kikkoman Teriyaki barbecuesaus met honing toe en zorg er voor dat de aubergine overal bedekt is met saus. Zet het vuur lager en bak het geheel nog een paar minuten.

Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan en bak de halloumi 1-2 minuten aan iedere kant, totdat de buitenkant goudbruin is.

Verdeel een handvol rucola over de onderste helft van de broodjes. Leg vervolgens op ieder broodje 2 plakken gebakken aubergine. Besprenkel het geheel met een theelepel Teriyaki-saus uit de pan en leg de halloumi-kaas er bovenop. Leg vervolgens de bovenste helft van het broodje er bovenop.

Alternatief: op de gril bereiden

Wrijf de plakken aubergine in met olijfolie en gril ze vervolgens 4-5 minuten. Haal de aubergineplakken van de gril en besprenkel ze met Teriyaki barbecuesaus met honing. Gril ze vervolgens nogmaals 1-2 minuten aan beide zijde, totdat ze een mooie glanzende kleur hebben. Verdeel ondertussen de rest van de olie over de Halloumi en gril deze 2-3 minuten aan elke zijde, totdat de kaas zacht en goudbruin van kleur is.