Via Google+ delen:

Vegetarische Temaki

Ingrediënten voor 6 personen

per portie: 753 kJ / 180 kcal

  • 180 g gekookte sushi-rijst
  • 30 g dungesneden rode en gele puntpaprika’s
  • 60 g dungesneden groene asperges
  • 6 slablaadjes
  • 6 nori-vellen
  • Wasabi
  • Mayonaise

Om te dippen:

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Snijd de nori-vellen in rechthoeken van ongeveer 15 x 10 cm. Verdeel de sushi-rijst in 6 porties. Verspreid een portie sushi rijst over de linkerhelft van elk nori-vel (circa 4 cm breed). Druk een groef in de rijst voor de vulling en bestrijk die met wasabi en mayonaise.

Verdeel de vulling (paprika’s, asperge, sla) gelijkmatig over de rijstporties en rol het nori-vel voorzichtig in de vorm van een kegel, door in één hoek te beginnen.