Via Google+ delen:

Zalm spaghetti al cartoccio

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 546 kJ / 130 kcal

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid (600 g)
  • 300 g spaghetti
  • 100 g crème fraîche
  • 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 1/2 tl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • geraspte schil van een citroen

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem 4 vellen bakpapier van 30x45 cm. Meng de sojasaus, crème fraîche, citroenrasp en de helft van de kruiden in een kommetje. Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti 5 minuten voor. Niet langer, hij gaart in de oven verder. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en het crème-fraîchemengsel in een grote pan. Het zetmeel in het water zorgt ervoor dat de saus beter aan de pasta hecht. Verdeel de spaghetti over de vier vellen bakpapier, leg op elke portie spaghetti een stuk zalm en strooi de overgebleven kruiden erover. Vouw de vier stukken papier elk tot een stevig pakje zodat er geen stoom kan ontsnappen (bekijk YouTube-video’s om te zien hoe je ‘en papillot’ kookt). Leg de pakjes op een bakplaat met een rand en bak 12 minuten in de oven. Dien meteen op, maak de pakjes aan tafel open.