Via Google+ delen:

Zeeduivelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 577 kJ / 138 kcal

  • 400 g zeeduivel
  • 150 g uien
  • 200 g tomaten
  • 200 g wortels
  • 1 raap
  • 2 stengels bleekselderij (met bladeren)
  • 20 g gember
  • 4 theelepels Kikkoman Ponzu Chili
  • 1 theelepel olijfolie
  • Peper

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min

Schil de uien en snijd ze in schijfjes. Snijd de tomaten in vieren. Snijd bleekselderij in schijfjes (bewaar de bladeren) en schil de wortels en de raap. Snijd de raap in vieren en de wortels in schijfjes.

Snijd de zeeduivel in 2 cm grote medaillons.

Verhit de olie in een pan. Voeg uien, tomaten en gember (in schijfjes) toe. 3 minuten braden en vervolgens 1 liter water en 4 theelepels Ponzu Chili Sauce toevoegen. Breng aan de kook. Voeg de groenten toe en laat alles 12 minuten koken. Voeg de zeeduivel-medaillons toe en kook ze 3 à 4 minuten lang op matig vuur. Voeg de blaadjes van de bleekselderij toe, breng op smaak met peper en haal de pan van het vuur. 

Warm serveren in soepborden.