Veelgestelde vragen

Hoe kan ik sojasaus goed doseren?

Hoeveel sojasaus u toevoegt, is afhankelijk van het gerecht dat u bereidt en natuurlijk van uw persoonlijke smaak. Het voordeel van Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: u kunt uw gerecht eigenlijk nooit 'te sterk kruiden'. Kikkoman ondersteunt namelijk de eigen smaak van de ingrediënten, zonder te overheersen. Andere sojasauzen daarentegen, vooral chemisch vervaardigde sauzen, kunnen door het intensieve, kunstmatige aroma snel een overheersende smaak hebben.

Heb ik eigenlijk nog zout nodig als ik sojasaus gebruik?

Als u uw gerecht met sojasaus kruidt, hoeft u geen zout meer te gebruiken. Sojasaus is een ideale zoutvervanger! Bovendien is er voor iedereen die bewust geen zout wil gebruiken of de zoutconsumptie wil verminderen, is er Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus 43 % minder zout.

Hoe moet ik sojasaus bewaren?

U kunt de geopende fles het beste gekoeld bewaren. Dit beschermt de sojasaus tegen licht- en temperatuurinvloeden.

Past sojasaus alleen bij Aziatische gerechten?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus is een universele smaakmaker – ook al ligt de oorsprong in Azië. Ze past niet alleen uitstekend bij Aziatische gerechten, maar ook perfect bij de mediterrane keuken – van soep tot sla, van vlees tot vis, van groente tot pasta.

Waaraan kan ik natuurlijk gebrouwen sojasaus herkennen?

Aan de kleur, de smaak en het aroma. Het is natuurlijk niet mogelijk om de saus in de supermarkt te proeven. Kijk daarom goed op de ingrediëntenlijst. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt alleen gemaakt van de vier zuivere ingrediënten sojabonen, tarwe, water en zout en bevat geen kleurstoffen of smaakversterkers. Bovendien is de saus natuurlijk gebrouwen.

Bevat Kikkoman kunstmatige additieven?

Kikkoman sojasaus bestaat uitsluitend uit de vier zuivere ingrediënten sojabonen, tarwe, water en zout, waarvan in een natuurlijk brouwproces Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt vervaardigd. Er worden geen additieven toegevoegd.

Welke sojasauzen van Kikkoman zijn veganistisch?

Voor de natuurlijk gebrouwen sojasaus, de natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en de Tamari glutenvrije sojasaus  is Kikkoman in heel Europa gecertificeerd met het V-Label. Meer informatie daarover vindt u hier.

En hoe zit het met de andere sauzen van Kikkoman, waarop niet het V-Label staat? Zijn deze toch veganistisch?

Ook als het V-Label niet op de producten staat, zijn de meeste Kikkoman-producten vrij van dierlijke ingrediënten. U vindt deze informatie op elke productpagina op de website van Kikkoman. Wij zijn van plan de veganistische certificering uit te breiden naar andere sauzen.

Is er een verschil tussen de sojasaus uit de designfles en de saus uit de 'normale' fles?

Nee, er is geen verschil. Bij beide producten betreft het dezelfde natuurlijk gebrouwen sojasaus. Alleen de fles is anders. De designfles is een klein decoratief element voor op tafel. Het is een optisch zeer aantrekkelijke dispenser waarmee het verfijnen gewoon leuker wordt. De designfles kan overigens worden bijgevuld en in de vaatwasmachine worden gereinigd.

Zijn petflessen van Kikkoman BPA-vrij?

Ja, onze petflessen zijn BPA-vrij. Dat geldt ook voor onze plastic folie (sachets), glazen flessen, plastic flessen, plastic dozen, plastic zakjes, plastic trommels, plastic containers en plastic deksels.

Wat is het verschil tussen Chinese en Japanse sojasauzen?

De brouwtijd van de Chinese sojasauzen is meestal korter dan die van de Japanse. Bovendien hebben tal van Chinese sojasauzen een hoger zoutgehalte. Ook zijn veel Chinese sojasauzen 'versneden', dat betekent dat ze een mengsel zijn van gefermenteerde en chemische sojasauzen. Heel vaak worden aan Chinese sojasauzen ook additieven toegevoegd.

Is Kikkoman sojasaus een Chinese sojasaus?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus is een Japanse sojasaus. U kunt de saus echter even goed gebruiken voor Chinese gerechten. Het is een universele smaakmaker.

Wat is het verschil tussen de sojasaus van Kikkoman en andere sojasauzen.

Vier zuivere ingrediënten, een natuurlijk brouwproces en ongeveer 300 verschillende aroma's vormen het geheim van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus die gebrouwen wordt volgens een meer dan 300 jaar oud recept.

Hoe wordt sojasaus vervaardigd?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt volgens een meer dan 300 jaar oud recept in een ongeveer zes maanden durend, natuurlijk brouwproces vervaardigd. De saus bestaat uit vier zuivere ingrediënten: sojabonen, tarwe, water en zout. Er worden geen additieven toegevoegd. Hoe de afzonderlijke productiestappen eruit zien, kunt u hier nalezen.

Welke voedingswaarde heeft de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman?

Onze natuurlijk gebrouwen sojasaus heeft de volgende voedingswaarden per 100 ml:

Hoe is de voedingswaarde en het zoutgehalte van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus 43 % minder zout?

Onze natuurlijk gebrouwen sojasaus met minder zout heeft de volgende voedingswaarden per 100 ml:

Is de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman vrij van gluten?

Bij Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus ligt het glutengehalte onder de aantoonbare grens van 10 ppm (volgens resultaten van onafhankelijke instituten). Bij een glutenintolerantie adviseren wij om de Kikkoman natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus te gebruiken.

Wordt Kikkoman sojasaus vervaardigd met sojabonen die door middel van gentechniek gemanipuleerd zijn?

Kikkoman let bij de vervaardiging op zeer hoogwaardige ingrediënten en een natuurlijke productie. Daarom worden alle Kikkoman-producten die in Nederland worden geproduceerd, vervaardigd met Non-GMO-sojabonen.

Worden de Kikkoman-producten in Japan vervaardigd?

Voor de verkoop in Europa wordt de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus in Sappemeer (Nederland) vervaardigd. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt uit slechts vier pure ingrediënten gemaakt: sojabonen, tarwe, water en zout. De sojabonen komen uit Brazilië, Canada en de Verenigde Staten. Het tarwe groeit in Duitsland en zout en water komen uit Nederland. Alle ingrediënten zijn onderhevig aan strenge kwaliteitstests en we gebruiken uitsluitend GMO-vrije sojabonen. Sojabonen uit Brazilië worden alleen gekocht bij leveranciers die een ProTerra-certificering bezitten. De ProTerra Foundation is een NGO die zich inzet voor de duurzaamheid van de totale waardeketen van levens- en voedermiddelen. Hier vindt u meer informatie over ProTerra: https://www.proterrafoundation.org/