Kikkoman Food Blog

Japan, Washoku en Kikkoman zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doe inspiratie op met onze thema’s.

De traditionele kerstgerechten in Europa
Food Blog
De traditionele kerstgerechten in Europa

Kikkoman sojasaus verleent alle kerstgerechten een bijzondere Umami-kick - kom erachter hoe!

Kerstmenu’s met Umami-kick
Food Blog
Kerstmenu’s met Umami-kick

De kersttijd is een van de culinaire hoogtepunten van het jaar. Laat u inspireren door vele feestelijke gerechten in de receptenwereld van Kikkoman.

Geweldige sushi-cake-recepten die iedereen lukken
Food Blog
Geweldige sushi-cake-recepten die iedereen lukken

Ze zijn gemakkelijk te maken en smaken geweldig: sushi-cakes. Talent is niet nodig voor de bereiding. Een blikvanger op elke tafel of een verrassing voor speciale dagen!

Osechi-Ryōri: Japanse specialiteiten ter gelegenheid van Oud & Nieuw
Food Blog
Osechi-Ryōri: Japanse specialiteiten ter gelegenheid van Oud & Nieuw

Van 31 december op 1 januari is een van de belangrijkste traditionele feestdagen van het jaar in Japan. Een culinair ritueel voor de Japanse nieuwjaarsdag: Osechi-ryōri.

Kent u Shabu-Shabu?
Food Blog
Kent u Shabu-Shabu?

Flinterdun gesneden rundvlees, Chinese kool, wortels, paddenstoelen en nog verschillende andere groentensoorten; dat zijn de ingrediënten voor het Japanse bouillonfondue Shabu-Shabu.

Fondue eens anders – met Kikkoman sauzen
Food Blog
Fondue eens anders – met Kikkoman sauzen

Traditioneel fondue in de Shabu-Shabu-stijl - dat is heel makkelijk! Kikkoman laat u drie heerlijke recepten van de Europese klassieker met een Japanse touch zien.

Met liefde gekookt: drie menu’s ter gelegenheid van Valentijnsdag
Food Blog
Met liefde gekookt: drie menu’s ter gelegenheid van Valentijnsdag

14 februari is Valentijnsdag. Verras uw geliefde eens een keertje met een culinair candlelight-diner. Voor Valentijnsdag heeft Kikkoman drie menu-creaties samengesteld.

#Stay home, cook at home:  Vol. 3
Food Blog
#Stay home, cook at home:  Vol. 3

Zeker dit jaar is genieten iets wat we in de tijd voor kerstmis bijzonder moeten doen. Kikkoman heeft 7 heerlijke hoofdgerechten voor u uitgezocht, die u verwennen met veel umami.

#Stay home, cook at home:  Vol. 2
Food Blog
#Stay home, cook at home:  Vol. 2

Thuis koken, thuis genieten! Kikkoman heeft 7 hartverwarmende soepcreaties samengesteld voor in de herfst of winter.

#Stay home, cook at home: Vol. 1
Food Blog
#Stay home, cook at home: Vol. 1

Kikkoman heeft een paar recepten samengesteld waarmee je jezelf en jouw dierbaren thuis kunt verwennen. Deze keer: 6 Aziatische noedel- en rijstgerechten die een overheerlijke geur en smaak op uw bord toveren.

Nieuwe party-dips voor de feestdagen
Food Blog
Nieuwe party-dips voor de feestdagen

Mooi op tijd voor de feestdagen heeft Kikkoman een aantal nieuwe diprecepten ontwikkeld die het goed doen bij elk menu. De party-dips zijn snel klaar en hebben een heerlijke umami-smaak.

Washoku
Food Blog
Washoku

De traditionele Japanse keuken heet Washoku. Hij is nauw verbonden met de cultuur en filosofie van het land en is zelfs opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.