Kikkoman Food Blog

Japan, Washoku en Kikkoman zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doe inspiratie op met onze thema’s.

Kikkoman in vuur en vlam. Grill & BBQ recepten
Food Blog
Kikkoman in vuur en vlam. Grill & BBQ recepten

Droomt u van een barbecuefestijn met gerechten van over heel de wereld? Haal de producten van Kikkoman erbij, steek het vuur aan en bekijk onze grillrecepten!

Krokant en knapperig met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel
Food Blog
Krokant en knapperig met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel

Met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel maakt een ware duizendpoot zijn entree in de keuken. Hij maakt vele gerechten lekker knapperig en krokant.

Desserts met Kikkoman sojasaus
Food Blog
Desserts met Kikkoman sojasaus

Desserts met sojasaus als ingrediënt zijn in Japan buitengewoon populair. Sojasaus wordt zelfs in ijsmixen gebruikt om ze een bijzonder karamel-achtige smaak te verlenen.

Eiergerechten met Kikkoman
Food Blog
Eiergerechten met Kikkoman

Wist u dat sojasaus ook heerlijk gecombineerd kan worden met eiergerechten? De Japanse keuken kent zeer veel gerechten met eieren als hoofd- of aanvullend ingrediënt.

Sakura Zensen
Food Blog
Sakura Zensen

Ieder jaar legt Sakura Zensen, de ‘kersenbloesemfront’ een deken van witte en roze bloesembladeren over Japan. Ervaar meer over het seizoen van de kersenbloesem.

Temaki-party: makkelijk, lekker en veel plezier tijdens het rollen!
Food Blog
Temaki-party: makkelijk, lekker en veel plezier tijdens het rollen!

Inrollen en genieten - bij een Temaki-party staan alle favoriete ingrediënten op tafel en mag iedereen zich naar hartenlust bedienen.

Gyoza - gevuld met veel smaak
Food Blog
Gyoza - gevuld met veel smaak

Hartig gevuld en dan knapperig gebakken, zachtjes gestoomd of krokant gefrituurd – ontdek de heerlijke variëteit van Japanse dumplings, gyoza geheten.

De traditionele kerstgerechten in Europa
Food Blog
De traditionele kerstgerechten in Europa

Kikkoman sojasaus verleent alle kerstgerechten een bijzondere Umami-kick - kom erachter hoe!

Kerstmenu’s met Umami-kick
Food Blog
Kerstmenu’s met Umami-kick

De kersttijd is een van de culinaire hoogtepunten van het jaar. Laat u inspireren door vele feestelijke gerechten in de receptenwereld van Kikkoman.

Geweldige sushi-cake-recepten die iedereen lukken
Food Blog
Geweldige sushi-cake-recepten die iedereen lukken

Ze zijn gemakkelijk te maken en smaken geweldig: sushi-cakes. Talent is niet nodig voor de bereiding. Een blikvanger op elke tafel of een verrassing voor speciale dagen!

Osechi-Ryōri: Japanse specialiteiten ter gelegenheid van Oud & Nieuw
Food Blog
Osechi-Ryōri: Japanse specialiteiten ter gelegenheid van Oud & Nieuw

Van 31 december op 1 januari is een van de belangrijkste traditionele feestdagen van het jaar in Japan. Een culinair ritueel voor de Japanse nieuwjaarsdag: Osechi-ryōri.

Kent u Shabu-Shabu?
Food Blog
Kent u Shabu-Shabu?

Flinterdun gesneden rundvlees, Chinese kool, wortels, paddenstoelen en nog verschillende andere groentensoorten; dat zijn de ingrediënten voor het Japanse bouillonfondue Shabu-Shabu.

Fondue eens anders – met Kikkoman sauzen
Food Blog
Fondue eens anders – met Kikkoman sauzen

Traditioneel fondue in de Shabu-Shabu-stijl - dat is heel makkelijk! Kikkoman laat u drie heerlijke recepten van de Europese klassieker met een Japanse touch zien.

Met liefde gekookt: drie menu’s ter gelegenheid van Valentijnsdag
Food Blog
Met liefde gekookt: drie menu’s ter gelegenheid van Valentijnsdag

14 februari is Valentijnsdag. Verras uw geliefde eens een keertje met een culinair candlelight-diner. Voor Valentijnsdag heeft Kikkoman drie menu-creaties samengesteld.

#Stay home, cook at home:  Vol. 3
Food Blog
#Stay home, cook at home:  Vol. 3

Zeker dit jaar is genieten iets wat we in de tijd voor kerstmis bijzonder moeten doen. Kikkoman heeft 7 heerlijke hoofdgerechten voor u uitgezocht, die u verwennen met veel umami.

#Stay home, cook at home:  Vol. 2
Food Blog
#Stay home, cook at home:  Vol. 2

Thuis koken, thuis genieten! Kikkoman heeft 7 hartverwarmende soepcreaties samengesteld voor in de herfst of winter.

#Stay home, cook at home: Vol. 1
Food Blog
#Stay home, cook at home: Vol. 1

Kikkoman heeft een paar recepten samengesteld waarmee je jezelf en jouw dierbaren thuis kunt verwennen. Deze keer: 6 Aziatische noedel- en rijstgerechten die een overheerlijke geur en smaak op uw bord toveren.

Nieuwe party-dips voor de feestdagen
Food Blog
Nieuwe party-dips voor de feestdagen

Mooi op tijd voor de feestdagen heeft Kikkoman een aantal nieuwe diprecepten ontwikkeld die het goed doen bij elk menu. De party-dips zijn snel klaar en hebben een heerlijke umami-smaak.

Washoku
Food Blog
Washoku

De traditionele Japanse keuken heet Washoku. Hij is nauw verbonden met de cultuur en filosofie van het land en is zelfs opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Aziatische noedels
Food Blog
Aziatische noedels

Kent u alle noedelsoorten? Heeft u al gehoord van SOBA, UDON en RAMEN? En wat te denken van SHIRATAKI? Lees verder en kom meer te weten!

La Dolce Vita with Kikkoman
Food Blog
La Dolce Vita with Kikkoman

Typisch Italiaanse ingrediënten zoals Parmezaan, gedroogde tomaten, champignons en ansjovis hebben allemaal een bepaalde eigenschap: Umami; een bijzonder volle smaak. Waarom dan niet ook met Umami-sojasaus combineren?

Japas = Japanese Tapas
Food Blog
Japas = Japanese Tapas

Japas zijn fantastisch smakende, hapklare lekkernijen. De Japanse tapas zijn originele Japanse gerechten of geïnspireerd door de traditioneel Japanse keuken.

Mexico ontmoet Kikkoman sojasaus
Food Blog
Mexico ontmoet Kikkoman sojasaus

Net zoals de Japanse keuken is ook de Mexicaanse keuken opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. En ze vullen elkaar verrassend goed aan.

Hawaiiaanse fusion-keuken
Food Blog
Hawaiiaanse fusion-keuken

Dankzij de etnische diversiteit van het Pacifische eiland Hawaii is er een unieke keuken ontstaan. Typische gerechten zijn gebaseerd op de ingrediënten van de immigranten, die vervolgens een vast deel van de Hawaiiaanse cultuur zijn geworden.