Kikkoman Food Blog

Japan, Washoku en Kikkoman zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doe inspiratie op met onze thema’s.

Food Blog
Eenvoudig, snel en lekker met Kikkoman

Trek in iets lekkers maar geen zin om te koken? Kikkoman heeft voor u wat snack-ideeën samengesteld die u in een handomdraai kunt maken.

Food Blog
Met liefde gekookt: drie menu’s ter gelegenheid van Valentijnsdag

14 februari is Valentijnsdag. Verras uw geliefde eens een keertje met een culinair candlelight-diner. Voor Valentijnsdag heeft Kikkoman drie menu-creaties samengesteld.

Food Blog
Osechi-Ryōri: Japanse specialiteiten ter gelegenheid van Oud & Nieuw

Van 31 december op 1 januari is een van de belangrijkste traditionele feestdagen van het jaar in Japan. Een culinair ritueel voor de Japanse nieuwjaarsdag: Osechi-ryōri.

Food Blog
Specialiteiten vers uit de oven

Levensmiddelen vers uit de oven verwennen alle zintuigen - ze zijn pittig, hartig, heerlijk aromatisch en smaken betoverend. De lange gaartijd laat de fijne aroma’s van alle kruiden volledig tot hun recht komen.

Food Blog
De traditionele kerstgerechten in Europa

Kikkoman sojasaus verleent alle kerstgerechten een bijzondere Umami-kick - kom erachter hoe!

Food Blog
Kerstmenu’s met Umami-kick

De kersttijd is een van de culinaire hoogtepunten van het jaar. Laat u inspireren door vele feestelijke gerechten in de receptenwereld van Kikkoman.

Food Blog
Kent u Shabu-Shabu?

Flinterdun gesneden rundvlees, Chinese kool, wortels, paddenstoelen en nog verschillende andere groentensoorten; dat zijn de ingrediënten voor het Japanse bouillonfondue Shabu-Shabu.

Food Blog
Fondue eens anders – met Kikkoman sauzen

Traditioneel fondue in de Shabu-Shabu-stijl - dat is heel makkelijk! Kikkoman laat u drie heerlijke recepten van de Europese klassieker met een Japanse touch zien.

Food Blog
Washoku

De traditionele Japanse keuken heet Washoku. Hij is nauw verbonden met de cultuur en filosofie van het land en is zelfs opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Food Blog
Aziatische noedels

Kent u alle noedelsoorten? Heeft u al gehoord van SOBA, UDON en RAMEN? En wat te denken van SHIRATAKI? Lees verder en kom meer te weten!

Food Blog
La Dolce Vita with Kikkoman

Typisch Italiaanse ingrediënten zoals Parmezaan, gedroogde tomaten, champignons en ansjovis hebben allemaal een bepaalde eigenschap: Umami; een bijzonder volle smaak. Waarom dan niet ook met Umami-sojasaus combineren?

Food Blog
Japas = Japanese Tapas

Japas zijn fantastisch smakende, hapklare lekkernijen. De Japanse tapas zijn originele Japanse gerechten of geïnspireerd door de traditioneel Japanse keuken.