Wat is tex-mex nu precies en waarin verschilt het van de Mexicaanse keuken? We hebben ons laten inspireren en nieuwe recepten gecreëerd. Ga je mee op wereldreis?
Sardines en basilicum? Appel en rode biet? Vissticks? Probeer het allemaal! Kikkoman inspireert u graag met lekkere en simpele sushicombinaties.
Wat maakt roerbakgerechten uit de wok toch zo fantastisch? Deze culinaire drievuldigheid: simpel, eenvoudig en snel. De beste roerbakrecepten zijn gebaseerd op deze perfecte smaakdriehoek.
Droomt u van een barbecuefestijn met gerechten van over heel de wereld? Haal de producten van Kikkoman erbij, steek het vuur aan en bekijk onze grillrecepten!
Met Kikkoman panko – Japanse stijl knapperig paneermeel maakt een ware duizendpoot zijn entree in de keuken. Hij maakt vele gerechten lekker knapperig en krokant.
Desserts met sojasaus als ingrediënt zijn in Japan buitengewoon populair. Sojasaus wordt zelfs in ijsmixen gebruikt om ze een bijzonder karamel-achtige smaak te verlenen.
Wist u dat sojasaus ook heerlijk gecombineerd kan worden met eiergerechten? De Japanse keuken kent zeer veel gerechten met eieren als hoofd- of aanvullend ingrediënt.
Ieder jaar legt Sakura Zensen, de ‘kersenbloesemfront’ een deken van witte en roze bloesembladeren over Japan. Ervaar meer over het seizoen van de kersenbloesem.
Inrollen en genieten - bij een Temaki-party staan alle favoriete ingrediënten op tafel en mag iedereen zich naar hartenlust bedienen.
Hartig gevuld en dan knapperig gebakken, zachtjes gestoomd of krokant gefrituurd – ontdek de heerlijke variëteit van Japanse dumplings, gyoza geheten.
Kikkoman sojasaus verleent alle kerstgerechten een bijzondere Umami-kick - kom erachter hoe!
De kersttijd is een van de culinaire hoogtepunten van het jaar. Laat u inspireren door vele feestelijke gerechten in de receptenwereld van Kikkoman.
Ze zijn gemakkelijk te maken en smaken geweldig: sushi-cakes. Talent is niet nodig voor de bereiding. Een blikvanger op elke tafel of een verrassing voor speciale dagen!
Van 31 december op 1 januari is een van de belangrijkste traditionele feestdagen van het jaar in Japan. Een culinair ritueel voor de Japanse nieuwjaarsdag: Osechi-ryōri.
Flinterdun gesneden rundvlees, Chinese kool, wortels, paddenstoelen en nog verschillende andere groentensoorten; dat zijn de ingrediënten voor het Japanse bouillonfondue Shabu-Shabu.
Traditioneel fondue in de Shabu-Shabu-stijl - dat is heel makkelijk! Kikkoman laat u drie heerlijke recepten van de Europese klassieker met een Japanse touch zien.
14 februari is Valentijnsdag. Verras uw geliefde eens een keertje met een culinair candlelight-diner. Voor Valentijnsdag heeft Kikkoman drie menu-creaties samengesteld.
Zeker dit jaar is genieten iets wat we in de tijd voor kerstmis bijzonder moeten doen. Kikkoman heeft 7 heerlijke hoofdgerechten voor u uitgezocht, die u verwennen met veel umami.
Thuis koken, thuis genieten! Kikkoman heeft 7 hartverwarmende soepcreaties samengesteld voor in de herfst of winter.
Kikkoman heeft een paar recepten samengesteld waarmee je jezelf en jouw dierbaren thuis kunt verwennen. Deze keer: 6 Aziatische noedel- en rijstgerechten die een overheerlijke geur en smaak op uw bord toveren.
Mooi op tijd voor de feestdagen heeft Kikkoman een aantal nieuwe diprecepten ontwikkeld die het goed doen bij elk menu. De party-dips zijn snel klaar en hebben een heerlijke umami-smaak.
De traditionele Japanse keuken heet Washoku. Hij is nauw verbonden met de cultuur en filosofie van het land en is zelfs opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.
Kent u alle noedelsoorten? Heeft u al gehoord van SOBA, UDON en RAMEN? En wat te denken van SHIRATAKI? Lees verder en kom meer te weten!
Typisch Italiaanse ingrediënten zoals Parmezaan, gedroogde tomaten, champignons en ansjovis hebben allemaal een bepaalde eigenschap: Umami; een bijzonder volle smaak. Waarom dan niet ook met Umami-sojasaus combineren?
Op zoek naar nieuwe culinaire inspiratie?
Klik hier om u aan te melden voor het wekelijks ontvangen van nieuwe recepten van Kikkoman.
Meldt u dan aan voor ons gratis recepten abonnement! Elke week ontvang u een heerlijk recept per e-mail.
Veel plezier bij het koken!
Voor meer informatie over inhoud, registratie en/of opzeggen kunt u onze privacyverklaring bekijken.