Kikkoman Food Blog

Japan, Washoku en Kikkoman zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doe inspiratie op met onze thema’s.

Food Blog
Eenvoudig, snel en lekker met Kikkoman

Trek in iets lekkers maar geen zin om te koken? Kikkoman heeft voor u wat snack-ideeën samengesteld die u in een handomdraai kunt maken.

Food Blog
Desserts met Kikkoman sojasaus

Desserts met sojasaus als ingrediënt zijn in Japan buitengewoon populair. Sojasaus wordt zelfs in ijsmixen gebruikt om ze een bijzonder karamel-achtige smaak te verlenen.

Food Blog
Eiergerechten met Kikkoman

Wist u dat sojasaus ook heerlijk gecombineerd kan worden met eiergerechten? De Japanse keuken kent zeer veel gerechten met eieren als hoofd- of aanvullend ingrediënt.

Food Blog
Sakura Zensen

Ieder jaar legt Sakura Zensen, de ‘kersenbloesemfront’ een deken van witte en roze bloesembladeren over Japan. Ervaar meer over het seizoen van de kersenbloesem.

Food Blog
Washoku

De traditionele Japanse keuken heet Washoku. Hij is nauw verbonden met de cultuur en filosofie van het land en is zelfs opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Food Blog
Aziatische noedels

Kent u alle noedelsoorten? Heeft u al gehoord van SOBA, UDON en RAMEN? En wat te denken van SHIRATAKI? Lees verder en kom meer te weten!

Food Blog
La Dolce Vita with Kikkoman

Typisch Italiaanse ingrediënten zoals Parmezaan, gedroogde tomaten, champignons en ansjovis hebben allemaal een bepaalde eigenschap: Umami; een bijzonder volle smaak. Waarom dan niet ook met Umami-sojasaus combineren?

Food Blog
Japas = Japanese Tapas

Japas zijn fantastisch smakende, hapklare lekkernijen. De Japanse tapas zijn originele Japanse gerechten of geïnspireerd door de traditioneel Japanse keuken.

Food Blog
Mexico ontmoet Kikkoman sojasaus

Net zoals de Japanse keuken is ook de Mexicaanse keuken opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. En ze vullen elkaar verrassend goed aan.

Food Blog
Hawaiiaanse fusion-keuken

Dankzij de etnische diversiteit van het Pacifische eiland Hawaii is er een unieke keuken ontstaan. Typische gerechten zijn gebaseerd op de ingrediënten van de immigranten, die vervolgens een vast deel van de Hawaiiaanse cultuur zijn geworden.

Food Blog
Temaki-party: makkelijk, lekker en veel plezier tijdens het rollen!

Inrollen en genieten - bij een Temaki-party staan alle favoriete ingrediënten op tafel en mag iedereen zich naar hartenlust bedienen.

Food Blog
Glutenvrij genot

Coeliakie is tegenwoordig bekender dan in het verleden. Kikkoman heeft nu ook glutenvrije producten in het assortiment.