Desserts met Kikkoman sojasaus

Desserts met Kikkoman sojasaus

Sojasaus is de perfecte aanvulling op desserts. Vier pure ingrediënten, een natuurlijk brouwproces en ongeveer 300 verschillende aroma’s zijn het geheim van natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman.

Geef uw dessertcreaties net dat beetje extra met deze buitengewone verscheidenheid aan aroma’s en ontdek de speciale zoutig-zoete smaak.

Desserts nieuw ontdekt

In Japan beleven desserts met sojasaus als ingrediënt een ware boom. Inmiddels zijn er creaties met ijs die dankzij de sojasaus een karamelachtige touch krijgen. Net zo populair is de crème karamel met sojasaus, chocoladerepen met knapperige stukjes sojasaus en cakes en taarten, waarvan het deeg of de vulling wordt gemengd met sojasaus - voor de onvergetelijke Umami.

Een gerenommeerde Japanse banketbakker heeft bijvoorbeeld een biscuitrol ontwikkeld, waarin sojasaus en vanille op unieke wijze harmoniëren. De subtiele combinatie van aroma’s heeft al veel fans, ook buiten Japan.

Recepten voor thuis

Wilt u thuis ook zoutig-zoete desserts toveren? Met Kikkoman is het heel gemakkelijk om de smaak van sojasaus in zoete gerechten te combineren. We hebben al een paar recepten op een rijtje gezet, zodat de bereiding van toetjes met sojasaus heel eenvoudig wordt. Probeer eens onze chocolade-sojasoufflé. Of onze brownies met twee soorten chocolade. Voor iedereen die van fruit houdt, hebben we bovendien een recept voor gegrilde mango met Ponzu-siroop, ijs en kokosvlokken in ons receptenarchief.