Eiergerechten met Kikkoman

Paas- en lentegerechten met Kikkoman

Van het ontbijt tot het avondeten: Japanners gebruiken sojasaus voor bijna alle gerechten, het hele jaar lang. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat staat er een dispenser met het gevarieerde aroma op tafel. Want vlees, gevogelte, vis of groente, hartig hoofdgerecht of zoet dessert: de culinaire alleskunner zorgt bij elk gerecht voor een vijfde smaakdimensie, die Umami wordt genoemd.

Wist u dat sojasaus ook heerlijk gecombineerd kan worden met eiergerechten? In de Japanse keuken zijn er veel gerechten die van of met eieren gemaakt zijn, maar die hun lekker aroma pas ontplooien door de toevoeging van sojasaus.

Voeg onze natuurlijk gebrouwen sojasaus toch gewoon toe aan uw menu en beleef zelf dagelijks de unieke, volle smaak, die niet alleen zo populair is bij Japanners. Nog een voordeel, u kunt nog gezonder eten als u olie-achtige, calorierijke sauzen van nu af aan vervangt door Kikkoman sojasaus. Test het gewoon eens!

Allerhande met ei

Heeft u al eens geprobeerd uw eitje bij het ontbijt te kruiden met sojasaus in plaats van zout? De hierna volgende paas- en ontbijtrecepten van Kikkoman waarin ei de hoofdrol speelt, laten zien dat sojasaus uitstekend bij eiergerechten past:

 

Sappig paasbrood

Paasbrood kent een lange traditie in nagenoeg heel Europa, ook al ziet het er in de diverse landen en regio’s steeds weer anders uit. Sommigen bakken een rond brood, gevuld en afgerond met vruchten zoals abrikozen, rozijnen of cranberry’s. Anderen vlechten of leggen een ‘Hefezopf’, een zoetig gevlochten brood, versierd met geraspte amandelen.

De overeenkomst: de paasbroden zijn normaliter zoet en worden gebakken van een luchtig gistdeeg.

 

Gistdeeg met Kikkoman sojasaus:

Ingrediënten:

20 g verse gist, 80 g suiker, 600 g meel, 250 ml lauwwarme melk, 2 eigelen, 100 g zachte boter of margarine, 6 el sojasaus

Bereiding:

Verkruimel de gist en bestrooi hem met 20 g suiker. Roer het mengsel glad en laat het ongeveer twee minuten staan. Doe vervolgens het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Melk, de overige suiker, het gist-suikermengsel en het eigeel in het kuiltje doen. Vervolgens de boter en sojasaus erbij doen en alles met een deeghaak van de handmixer kneden totdat een glad deeg ontstaat. 30 à 40 minuten afgedekt op een warme plek laten rijzen. Nog een keer kneden en afhankelijk van het recept verder verwerken.