Grillen met sojasaus, teriyaki, ponzu & co

Het grillseizoen is geopend!

Lekkere grillrecepten, marinades en grillgarneringen voor de zomer

Om te grillen hebben we niet veel nodig: goed weer, een grill voor het balkon of de tuin en lekkere grillrecepten, die van de BBQ thuis een klein feestmaal maken. Daarbij is culinair gezien alles mogelijk. Van vlees tot vis, van groente tot salade, van dips tot salsa komt alles op het rooster en de grill wat het gehemelte van grillfans streelt. Het resultaat: veel kleine en grote heerlijke grillgerechten, waarvan iedereen naar hartenlust kan pakken. Mooier kan een zomer-BBQ niet zijn! Overtuig uzelf en probeer het uit.

Marineren voor beginners en gevorderden

Marineren is de hogeschool van het grillen? Daar klopt niets van! Het is heel eenvoudig om vlees, vis en groente te marineren. Als je weet hoe het moet! Wie houdt van snel en ongecompliceerd kan voor het marineren van grillgerechten gewoon een kant-en-klaarmarinade zoals de teriyaki van Kikkoman gebruiken. Deze marinade is te verkrijgen in de smaken honing, geroosterde knoflook en geroosterde sesam. En zelfs als glutenvrije variant! Natuurlijk kunt u met de kikkoman-sauzen ook zelf heerlijke grillmarinades maken. Het voordeel van marinades: Ze zorgen voor meer aroma, een intensere smaak en een mooie consistentie. Door vlees, vis en groente in marinades te leggen, dringen de kruiden diep door en wordt vlees beduidend malser en zachter.

Dit zijn onze favoriete recepten voor grillmarinades:

Grillrecepten met vlees- vis- en vegaspecialiteitn

Vlees en vis horen gewoon bij de grill! Vlees- en visspecialiteiten slagen bijzonder goed als het grillgerecht van tevoren enkele uren wordt gemarineerd: met onze kant-en-klaarmarinade Teriayki marinade of met onze Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus of een van onze specialiteiten zoals de saus Ponzu citroen of sinaasappel. Kent u onze nieuwste favoriete grillrecepten al? Dit zijn ze:

Meer grillrecepten met vlees, vis of groente.

Salade en dips om te grillen, die een verrijking zijn voor elke outdoortafel

Een mals stuk vlees, een zacht stuk vis, een pikant stuk groente van de grill – dat is echt grillgenot. Net zo belangrijk zijn garneringen zoals salade en dips, die bij elk BBQ-feest op het bord en op de tafel horen. Met pasta, couscous, feta, geitenkaas, halloumi of ananas: garneringen, salades en dips bij het grillen combineren prima met kruidige vlees- en visgerechten. Ook hier kan ons grilltalent, de teriyakisaus perfect worden gebruikt. Maar ook andere Kikkoman-sauzen passen er goed bij. Snuffel eens zelf rond.

Geïnteresseerd in nog meer garneringen, salades en dips voor het grillseizoen? Die vindt u hier.

Wist u dat?

Door vlees, vis en groente in marinades te leggen, dringen de kruiden diep door en wordt vlees beduidend malser en zachter.