Insider-tip uit Japan: Ponzu

Ponzu, Citrus seasoned soy sauce

Test Kikkoman Ponzu Lemon!

Citroenen zijn heerlijk fruitig en verfrissend. Hun smaak herinnert aan de zomer en wordt vaak met andere aromacomponenten gecombineerd. Ook de Ponzu, een van de meest populaire aromatische sauzen uit de Japanse keuken, weet zich te onderscheiden door een verse citrus-nuance. Als traditioneel Japans bedrijf kiest Kikkoman voor deze Japanse hit en is met zijn heerlijke eigen creatie, de Kikkoman Ponzu Sojasauce met citroen, vooral een aanvulling voor lichte gerechten.

Culinaire liaison: sojasaus en het aroma van citrusvruchten

De Kikkoman Ponzu Sojasauce met citroen baseert op de natuurlijk gebrouwen sojasaus en een beetje citroen. Dankzij deze aromatische combinatie en een lekkere balans uit zoet, zuur en kruiden zorgt hij voor levendigheid en frisheid in salades, snacks en diverse hoofdgerechten. In Japan wordt Ponzu vaak gebruikt in Japanse eenpansgerechten, sashimi of gyoza, traditionele Japanse gevulde pasta. Doe gewoon een paar druppels van de vloeibare saus op uw ingrediënten; de Ponzu zorgt voor een echte smaakexplosie.

Kikkoman genotstip: Ponzu als dip

Tijdens een tuinfeestje of een Netflix-avond met vrienden: daarbij mogen lekkere snacks en dips niet ontbreken. Voor alle fingerfood-fans heeft Kikkoman een bijzondere genotstip: de mango-Ponzu dip! Broodhapjes, wraps, groentespiesjes, bladerdeeghapjes, crackers en nog veel meer krijgt dankzij de harmonische interactie van mango, vers gemalen peper en Kikkoman Ponzu Sojasauce met citroen een fris-fruitige touch. Houdt u meer van tomaat-achtig-kruidig? Dan raden wij u de tomaten-Ponzu dip uit het Kikkoman receptenarchief aan!

Zomerse salade-dressing

Knapperig, kleurig en licht: salade is de perfecte aanvulling voor hartige menu’s. Voorwaarde is dat hij veel, en vooral ook de juiste smaakrichting bijstuurt. Probeer toch eens de Kikkoman Ponzu salade-dressing voor een heerlijke variëteit op het saladebord. Daarmee kunt u rekenen op een fruitig-kruidige touch.