Kerstmenu’s met Umami-kick

Zo verandert u ieder Kerstmenu in een Umami-rijke smaakbelevenis

Kerst is een feest voor alle zintuigen; vooral voor de smaakzin, die tijdens de Kerst wordt verwend met allerlei heerlijkheden. Zoet, zuur, zout en bitter; dat zijn de vier smaakbelevenissen die wij kennen. Maar er is nog een vijfde smaakdimensie: Umami - de volle smaak. Hij werd in 1908 ontdekt en inspireert sindsdien overal ter wereld koks. Want Umami is een fantastisch culinair cadeau: hij rond het aroma van ingrediënten en gerechten elegant af; soepen, salades, vlees-, vis- of groentegerechten. Kikkoman verklapt hoe u ieder Kerstmenu van een Umami-kick kunt voorzien.

Een scheutje sojasaus voor het verfijnen van fijne soepen

Of het nu om een heldere gevulde soep of een groentesoep gaat; de finishing touch moet altijd een scheutje Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus zijn. Daardoor heeft u niet zoveel zout nodig, terwijl de kerstsoep nog afgeronder smaakt. En natuurlijk vindt u bij Kikkoman veel heerlijke soepen voor uw Kerstmenu.

Heerlijke dressings op basis van sojasaus

Probeer in plaats van een klassieke dressing gewoon eens een dressing op basis van sojasaus! Met de Kikkoman Ponzu citroenKikkoman Ponzu orange of de Kikkoman Ponzu Chili verleent u uw saladecreatie een licht exotische touch. Hun aroma’s met Umami-effect zorgen voor een portie levendigheid. Wij hebben een paar recepten voor verschillende feestelijke salades en dressings voor uw Kerst op een rijtje gezet.

Feestelijke hoofdgerechten - feestelijk afgerond met sojasaus

Sojasaus is alleen maar voor Aziatische specialiteiten? Absoluut niet, want met de sojasauzen van Kikkoman krijgen alle gerechten net dat beetje extra: Umami, een heerlijk volle smaak. Smeer uw braadvlees voor de Kerst gewoon in met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en een beetje honing of Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus zoet. Deze zorgt voor een heerlijke glans op het vlees en geeft het braadvlees een nog betere smaak. Maar ook sauzen worden nog beter door een scheutje Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus! Het maakt niet uit of vlees, vis of groente op de kersttafel komt: met de sauzen van Kikkoman wordt ieder gerecht een feestmaal!

Zoete dessertverrassingen voor prikkelende momenten

En wat is de kronende afsluiting van een heerlijk menu? Het dessert. Hoe sojasaus bij het dessert past? Uitstekend! Want sojasaus stimuleert ook bij zoete gerechten de vijfde smaak: Umami. Sojasaus en chocolade passen bijvoorbeeld uitstekend bij elkaar. Met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus of de iets zoetere Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus zoet kunnen ook heerlijke dessertcreaties worden bereid.