La dolce vita met Kikkoman

Italiaanse keuken opgepept met sojasaus

Zon, zee en een mediterrane flair: dat is Italië! De Zuid-Europese laars staat ook bekend om zijn uitstekende Italiaanse keuken, die tot de belangrijkste culturele erfgoederen van het land behoort en dagelijks overal ter wereld wordt gevierd. Waaraan dat ligt? Niet alleen aan de beroemde ‘Dolce Vita’-levensvreugde van de Italianen beweren internationale gourmets! De typisch Italiaanse ingrediënten zoals Parmezaan, gedroogde tomaten, champignons en ansjovis hebben één overeenkomst: Umami; een bijzonder volle smaak. En omdat de jongste en vijfde smaakrichting Umami net zo’n belangrijke eigenschap van de Kikkoman sojasaus is, vormen de Italiaanse keuken en Kikkoman een perfect duo. Probeer het gewoon eens. Italië en Azië lijken qua smaak helemaal niet zo ver uit elkaar te liggen als men in eerste instantie zou vermoeden...

Waar Azië Bella Italia ontmoet

Lekkere kruiden, gevarieerde groentecreaties, kwalitatief hoogwaardige olijfolie en vers gevangen vis zijn vaste onderdelen van de Italiaanse keuken die in zijn geheel wordt samengesteld uit meerdere regionale keukens. Het typisch Italiaanse menu begint met kleine antipasti-hapjes. Daarna volgen pizza, pasta en co.; gerechten die wereldwijd erg populair zijn en die ook in tal van andere landen tot de standaard gerechten horen. Geen wonder! Want ze zijn lekker en snel toebereid. En ze zijn geschikt voor iedereen: wie de Italiaanse recepten probeert te koken, hoeft normaliter geen buitengewone kookkunsten te bezitten. Afhankelijk van de wens met een klein extraatje om traditionele gerechten op te peppen of nieuwe smaakbelevenissen te creëren. Heeft u al eens pasta met een vleugje Kikkoman sojasaus geprobeerd? Mamma Mia!

Kikkoman sojasaus - overal ter wereld op zijn plek

In tijden, waarin mensen veel reizen, vervloeien culinaire grenzen; tot genoegen van iedereen die af en toe weer eens wat nieuws op tafel wil toveren. Waarom dus niet eens de typisch Italiaanse gerechten afronden met Aziatische sojasaus-charme? De perfecte verbinding creëert bijvoorbeeld de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman. Dankzij de buitengewone aroma’s die zich ontplooien tijdens het natuurlijke, tot zes maanden durende brouwproces, verleent hij ieder gerecht een unieke, volle smaak; zonder hierbij de eigen smaak van andere recept-componenten te overlappen. Wilt u eens een hapje proberen? Probeer dan gewoon eens een van onze receptsuggesties; en laat u verrassen door de verschillende invloeden en de smaakcombinaties evenals de vijfde smaakdimensie Umami! Kikkoman wenst: Buon appetito!