Met Kerstmis of voor Oud en Nieuw: deze party-dips doen het goed bij elk feestmenu

Of het nu is als voorgerecht of fingerfood, als begeleiding bij het zo populaire fonduen of gourmetten tijdens de feestdagen of gewoon bij het feestelijke hoofdgerecht: de nieuwe diprecepten van Kikkoman kunnen op allerlei manieren worden gecombineerd en ingezet. Ze kunnen zelfs gebruikt worden om een feestelijk dipmenu of -buffet samen te stellen, waarbij iedereen zich naar eigen smaak en voorkeur kan bedienen. Gekruid en verfijnd met de Kikkoman sojasauzen zijn ze rijk aan umami – een volle smaak die een feest is voor de smaakpapillen. En het mooie is: de party-dips zijn ook nog eens snel en simpel klaar te maken. Een echte culinaire verrassing voor uw familie en gasten tijdens de feestdagen!

Diprecepten die umami en afwisseling op tafel toveren

Wat u voor Kerstmis of Oud en Nieuw ook gepland hebt: met onze party-dips zet u nieuwe accenten – als begeleider van uw feestelijke maaltijd of als aparte gang in het menu. Ze combineren met brood of gebak als voorgerecht, met vlees, zeevruchten, groenten in het hoofdgerecht of zelfs met een kaasdessert. En ook de ingrediënten zorgen voor afwisseling op de feesttafel – van de zo voedzame avocado en de exotische zoete aardappel tot rendy edamame sojabonen. Voor de finishing touch zorgt onze natuurlijk gebrouwen sojasaus. Probeer de nieuwe dips eens uit, dit zijn onze favorieten:

Zoete aardappel- crèmedip met sojasaus: een waar genot voor fans van crackers, grissini en tortillachips

Zoete aardappelen behoren tot het power-food en dat is te merken! Onze zoete aardappel- crèmedip niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Een hoogtepunt als voorgerecht, maar ook ‘s avonds als snack als men wat mensen over de vloer heeft. Wat er nodig is voor de bereiding? Niet meer dan 15 minuten, waarin de superfoodknol wordt omgetoverd tot een heerlijke, lichtzoete dip met een bijzondere umamismaak – uiteraard verfijnd met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus.

Olijven-sojasaus-dip: een krachtige en uitgesproken dip – heerlijk met stokbrood

Het geheim van deze olijven-sojasaus-dip is de combinatie van olijven, kappertjes en pijnboompitten, afgemaakt met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus. Zo staat er binnen 10 minuten een krachtige dip op tafel met een zeer uitgesproken en vol aroma. En die qua smaak in alle opzichten overtuigt.

Bagna Cauda-dip met tofu en sojasaus: Kikkomans interpretatie van een klassieker, vooral lekker met groenten

Deze bagna cauda dip is geïnspireerd op de Italiaanse keuken. ‘Bagna Cauda’ betekent eigenlijk gewoon: ‘warme maaltijd’. Daarachter schuilt een recept met knoflook en ansjovis, afkomstig uit de Italiaanse Piëmont. Kikkoman heeft er nu een nieuwe draai aan gegeven. Samen met tofu, tonijn en natuurlijk gebrouwen sojasaus werd een dip gecreëerd die heerlijk smaakt bij rauwe groentesticks, maar ook bij gekookte groenten. Zowel warm als koud, trouwens.

Hummus-dip met sojasaus: een oosterse lekkernij die perfect past bij gegrilde groenten, vlees of plat brood

Hummus vindt zijn oorsprong in het Oosten, maar wordt ook bij ons steeds populairder. De basis zijn kikkererwten, die zo rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen. Doe ze gewoon met knoflook, geroosterde sesamzaadjes en natuurlijk gebrouwen sojasaus in de blender, even pureren en klaar is deze oosterse specialiteit, die vooral goed smaakt met plat brood, maar ook met groenten en vlees.

Edamole met sojasaus: proteïne-power die uitstekend combineert met verse zeevruchten

Avocado's en edamame – verse, groene sojabonen – zijn de belangrijkste ingrediënten van deze dip. De knapperige peulvruchten, die erg populair zijn in Japan, zijn caloriearm en bevatten een heleboel waardevolle vitaminen en eiwitten. Samen met de voedzame avocado vormen ze een geweldig duo dat – op smaak gebracht met limoensap, knoflook en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus –een ware delicatesse is. En een heerlijke combinat.

Aubergine-sojasaus-dip met knoflook: een smakelijke begeleiding voor het kaasplankje na een diner

Aubergines zijn een populair ingrediënt voor allerlei diprecepten. Een kleine tip: gril deze dieppaarse groente 30-40 minuten in de oven voordat u hem verwerkt. Dit maakt het makkelijker om het vruchtvlees eruit te lepelen. Meng dit vervolgens met knoflook en breng de dip op smaak met limoensap, een paar chilivlokken en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus. Klaar is Kees! Deze geweldige dip gaat perfect samen met allerlei soorten brood. Gewoon lekker!

Wilt u nog meer diprecepten uitproberen? Klik dan eens op deze link:

Wist u dit al?

Met onze veganistische sojasauzen, die het V-label dragen, kunt u veel dips veranderen in heerlijke veganistische lekkernijen – laat dan gewoon de bijgerechten met vlees en vis weg!