Mexico ontmoet Kikkoman sojasaus

Mexico meets Kikkoman sojasaus

Mexico is de thuishaven van de chilipepers. Maar nog veel meer dan dat: in de traditionele Mexicaanse keuken komen precolombiaanse en Spaanse, maar ook Franse, Arabische, Caribische en andere invloeden bij elkaar. Naast de milde tot hete chilipepers staan nog veel andere groenten en fruit – zoals maïs, bonen of avocado's – op het menu.

Afhankelijk van de regio worden vlees en gevogelte, maar even vaak alle soorten verse vis geserveerd. Het Mexicaanse nationale gerecht is Mole Poblano con Pollo: het bestaat uit gevogelte dat wordt overgoten met een saus van chilipepers, verschillende specerijen en als 'geheim ingrediënt' een beetje chocolade.

Een heerlijke combinatie van twee traditionele keukens

Net als de Japanse keuken – de zogenaamde Washoku – wordt ook de Mexicaanse keuken door UNESCO erkend als een immaterieel cultureel werelderfgoed. En deze twee vullen elkaar verrassend goed aan: probeert u eens onze tomaat-ponzu-dip of onze edamole als u de volgende keer trek hebt in tortillachips.

Of bereid uw Mexicaanse chilipepers eens met Kikkoman sojasaus – een culinaire lekkernij! Nog een tip: dankzij haar umami haalt onze sojasaus net dat beetje meer uit albóndiga's, lekkere gehaktballetjes in tomatensaus, en chili poblano, heerlijk gevulde groene pepers. Laat u verrassen!

Snelle Mexicaanse keuken

Veel gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn bovendien ideaal als u eens een beetje haast hebt. Taco's bijvoorbeeld zijn een Mexicaanse snack die ook bij ons erg populair is: de opgerolde maïstortilla's kunnen geheel naar smaak worden gevuld met diverse lekkernijen en zijn in een mum van tijd klaar.

Een perfect alternatieve snack zijn de dunne tarwetortilla-wraps die in Mexico warm en vaak eveneens gevuld worden geserveerd.