ONE TRAY – Heerlijke ovenrecepten met Kikkoman sojasaus, die eenvoudig te bereiden zijn en ook op de grill lukken!

ONE TRAY

Heerlijke ovenrecepten met Kikkoman sojasaus, die eenvoudig te bereiden zijn en ook op de grill lukken!

Vleesspecialiteiten van de grill of uit de oven gecombineerd met sojasaus is perfect duo! De Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus geeft vooraal aan vleesrecepten een complete, verfijnde smaak. Het geheim ligt in de kunst van het marineren. Het maakt de consistentie van vlees aangenaam mals, sappig en aromatisch.

Waarom dat zo is? Simpel: door het marineren kunnen aroma's diep binnendringen in het vlees waar ze zorgen voor een beduidend intensievere smaakervaring. Niet alleen de smaak van het vlees, maar ook het mondgevoel wordt daardoor versterkt! Marinades hebben nog een bijzondere eigenschap: ze verrijken vlees-, maar ook vis- en groenterecepten met een geheel unieke smaak: van honing tot sinaasappel, van abrikoos tot olijf.

Kikkoman heeft een paar nieuwe recepten voor u ontwikkeld die van de grill of uit de oven een echt genot zijn. Ze zijn eenvoudig ONE TRAY, die simpel in een vuurvaste ovenschaal kunnen worden bereid – meer benodigdheden zijn er niet voor nodig. Het is dus de moeite waard om ze uit te proberen! Om ervoor te zorgen dat het niet mis kan gaan, hebben we voor enkele recepten zelfs een extra video gemaakt. Kijkt u zelf maar.

Ons recept voor fijnproevers:

Kippenbouten in kruidige honing-sojasaus met krielaardappelen

De combinatie van sojasaus, honing, balsamicoazijn en gember zorgt ervoor dat dit recept zo charmant is. Het kan worden bereid op de grill of in de oven. De kippenbouten smaken heel bijzonder met de groentegarnering van kleine aardappelen, tomaten en bonen. Een echte delicatesse, kijk zelf maar:

Voor iedereen die houdt van fruitig-krachtig:

Varkenskoteletten in fruitige sojasaus

Deze varkenskoteletten zijn meer dan een klassiek grillrecept. Vóór het grillen of de bereiding in de oven legt u ze in een marinade van abrikozenconfituur en sojasaus. Samen met zelfgemaakte aardappelpuree is dit recept een echt gedicht – dat niet alleen op de grill een succes is.

Zomers grillplezier met een Japanse touch:

Yakiniku-roastbeef op geroosterd stokbrood

Met dit grill- en ovenrecept tovert u zo een vleugje Japan op tafel. De Yakiniku-roastbeef krijgt in een marinade van sojasaus en rode wijn een elegante, verfijnde smaak. U hebt alleen nog wat rucola en stokbrood nodig en klaar is de is de Yaniniku-roastbeef. Makkelijk en snel klaar, perfect voor veel gelegenheden!

Hier komen zalmliefhebbers helemaal aan hun trekken:

Zalmfilet in sinaasappelmarinade met champignon-crèmesaus

Bent u fan van zalmgerechten? Dan moet u dit recept echt uitproberen. Marinades geven ook aan visrecepten extra veel genot. Gemarineerd in een sinaasappel-sojasaus krijgt de vis erg mals vlees een heel bijzonder aroma – op de grill of in de oven. Samen geserveerd met de licht bittere smaak van witlof en een heerlijke champignon-crèmesaus: simpelweg heerlijk!

Tongstrelend recept voor groente-fans : 

Bonte groente met olijf-sojasausdip

We hoeven niet altijd vlees te grillen. Of u nu vegetariër of flexitariër bent – de bonte groente is niet alleen gezond, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Een absolute must daarbij: de olijf-sojasausdip met een paar kappertjes. Snel bereid en een leuke verrijking als hoofd- of tussengerecht.