Groeten uit Japan: het is kersenbloesem-seizoen!

Het kersenbloesem-festival HANAMI geeft het startsein voor de lente

Als de weersvoorspelling in Japan ‘sakura zensen’ of vertaald ‘de kersenbloesemfront’ aankondigt en het hele land wordt ondergedompeld in een roze-witte bloemenzee, wordt HANAMI gevierd. Het kersenbloesemfeest geeft het startsein voor de lente en trekt bezoekers uit de hele wereld naar de thuisbasis van Kikkoman: Japan.

Vanaf midden maart tot begin mei stralen de ongeveer 300 verschillende soorten kersenbomen in Japan in volle glorie. Het begint in Kyūshū, het meest zuidelijk gelegen eiland van de vier hoofdeilanden van Japan, waarna de kersenbloesempracht verder trekt naar het noordoosten tot het grote eiland Hakkaido helemaal in het noorden. Stukje voor stukje straalt het hele land in een kleurenpracht van wit tot zachtroze tot krachtig felroze.

Tijdens de ongeveer 10 dagen durende bloeiperiode vieren de Japanners het begin van de lente. Familie, vrienden en collega’s ontmoeten elkaar voor een picknick met Bento en Sake onder de prachtig bloeiende kersenbomen en genieten van het buitengewone natuurlijke pracht. Een feest voor alle zintuigen!

Wist u dat?

De kersenbloesem is een van de meest bekende symbolen van de Japanse cultuur. In het land van Kikkoman staat hij voor schoonheid, een nieuw begin en het verleden.