Ovenverse specialiteiten met Kikkoman saus

Je kan allerlei gerechten bereiden in de oven. Van stoofschotels en gratins tot braadstukken, pizza's of heerlijke quiches. Of het nu om bakken, grillen, stoven of opwarmen gaat: het bereiden van gerechten in de oven is een langzaam en tedere kookmethode. De resultaten zijn extreem smaakintensief, omdat de vaak lange kooktijd ervoor zorgt dat de aroma’s van alle specerijen en kruiderijen naar voren komen. Dus als je een paar druppels van de Kikkoman sauzen aan je gerechten toevoegt voordat je ze in de oven legt, komt deze kenmerkende smaak ook naar voren. De gerechten zullen heerlijk hartig van smaak zijn.

Verwen alle zintuigen

Ovenverse gerechten prikkelen alle zintuigen qua geur en smaak. Veel items uit de koelkast kunnen gebruikt worden als ingrediënten voor ovenbereidingen: groenten en paddenstoelen, vlees en gevogelte, vis en zeevruchten. Kaas is een populaire garnering voor ovengebakken gerechten en vaak worden ovengerechten op smaak gebracht met boter, olie en kruiden. En voor wie van pittig houdt zijn chili en mierikswortel goede smaakmakers.

Koken voor gasten

Gerechten uit de oven zijn vaak eenvoudig te bereiden en makkelijk vooraf te maken, waardoor het de perfecte maaltijd is voor diners met gasten. Als het ovengerecht de eerste dag nog niet helemaal op is gegaan, verwarm dit dan de volgende dag gewoon weer in de oven! Vaak is een ovengerecht de tweede dag namelijk nog lekkerder, omdat de smaken en aroma’s dan nog beter tot hun recht komen.