Begin maar met de Temaki-party!

Temaki-sushi is een bijzonder eenvoudige variant van de sushi. Vertaald vanuit het Japans betekent Temaki ‘handgemaakt’, want voor het maken heeft men geen bamboemat nodig. In plaats daarvan worden de nori-bladen met de hand opgerold tot een puntig zakje.

Eerst wordt het favoriete ingrediënt op een nori-blad gelegd. Hierbij kunt u naar hartenlust variëren: rijst, vis, zeevruchten, gevogelte, vlees en groente zoals komkommer, paprika, lente-uitjes of wortels. In plaats van nori-bladen kunt u ook tortilla’s, taco’s, rijstpapier, slablaadjes, omelet, wonton, gyoza skin of brood als wrap nemen; en dan gewoon met de handen oprollen. Om het geheel een heel bijzondere smaak te verlenen, mag de juiste dip of een heerlijke saus natuurlijk niet ontbreken! Daartoe passen bijvoorbeeld wasabi, mayonaise of ketchup voor het smeren. En de sauzen van Kikkoman, zoals de natuurlijk gebrouwen sojasaus, een Ponzu-saus of een Teriyaki-saus zijn ideaal als dip voor alle Temaki-creaties. Temaki-sushi is buitengewoon geschikt voor de hele familie. Kinderen en volwassenen kunnen hun favoriete ingrediënten gewoon inrollen en er samen aan tafel van genieten.

Temaki-creaties om uit te proberen

Vooral omdat Temaki zo veel mogelijkheden biedt en iedere smaak bedient, is het buitengewoon geschikt voor een gezellig etentje met vrienden. Dan wordt de tafel gedekt met alle ingrediënten en iedereen kan naar hartenlust iets lekkers uitkiezen. Gewoon de favoriete ingrediënten in het gewenste blad oprollen en genieten! En wie wil, kan nog een stapje verder gaan en alleen maar speciale ingrediënten aanbieden. Kikkoman levert hiertoe de passende ideeën:

Nori-zeealgen TEMAKI

Groente TEMAKI

Tortilla TEMAKI

Crêpes of brood TEMAKI

Omelet TEMAKI

Wonton/gyoza skin TEMAKI

Alle informatie over TEMAKI vindt u hier.

Temaki, nigiri of maki - sushi is niet altijd hetzelfde! Er zijn talrijke vormen van het populaire Japanse fingerfood. Het meest bekende is maki sushi, wat vertaald ‘gerolde sushi’ betekent. Hierbij worden de ingrediënten, bijvoorbeeld rauwe zalm, tonijn, aal, omelet, ingemaakte rammenas, komkommer of wortel, met een bamboemat in een algenblad (nori) gerold. De basis voor nigiri sushi is een kleine hoeveelheid sushi-rijst, die in een rol wordt gevormd, met vis of omelet en eventueel voor meer houvast met een streepje nori wordt belegd.