Liefdesgroeten uit de pan:

drie Valentijnsdagmenu’s voor geliefden

Op 14 februari regent het bijna overal ter wereld romantiek en rode rozen: Valentijnsdag is een dag voor geliefden - en de dag voor liefdevolle groeten en berichten. St. Valentijn zou trouwens de uitvinder van Valentijnsdag zijn geweest; en dat al in de 3e eeuw. In het oude Rome kregen vrouwen op 14 februari een bloemetje ter ere van de Romeinse godin Iuno. Valentijnsdagrituelen verschillen van land tot land. Terwijl bloemen, een liefdesbrief en kleine geschenken de harten van beide geliefden - vrouwen en mannen - sneller doen kloppen in grote delen van Europa, krijgen in Japan alleen de mannen geschenken voor Valentijnsdag op 14 februari.

Japanse Valentijnsdagrituelen  

Voor Valentijnsdag doen Japanse vrouwen de mannen die ze bijzonder aardig vinden, gewoon symphatiek vinden of waarmee ze graag werken traditioneel chocolade en snoep cadeau! Want Valentijnsdag in Japan is niet maar één dag voor geliefden ! Precies een maand later, op de zogenaamde ‘White Day’ op 14 maart, geven de Japanse heren de gunst terug aan de dames. Meestal blijft het niet alleen bij witte chocolade, maar ontvangen de Japanse dames ook het een en ander aan cadeautjes.

Culinaire hoogstandjes, speciaal voor geliefden  

Wat naast bloemen, liefdesbrieven en kleine geschenken hoog genoteerd staat tijdens Valentijnsdag, is een romantisch diner voor twee. Voor Valentijnsdag heeft Kikkoman drie menu-creaties samengesteld, die het volgende beloven: romantische uurtjes met zijn twee met allerlei lekkernijen om verliefd op te worden! Laat u verleiden!

1e Valentijnsdagmenu voor mediterrane liefhebbers

De gezonde combinaties van veel verse ingrediënten zorgen voor de charme van dit Valentijnsmenu. Gekruid met een goed scheutje Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus serveert u uw geliefde gerechten die niet alleen het gehemelte maar ook de zintuigen strelen! 

Hier vindt u nog meer recepten - laat u inspireren!

2e Valentijnsdagmenu voor Azië-fans 

Het Aziatisch geïnspireerde Valentijnsmenu is een beetje exotischer voor geliefden met een vurig, fruitig aroma.

Hier vindt u nog meer heerlijke Aziatische recepten.

3e Valentijnsdagmenu voor liefhebbers van Japan

De Japanse keuken is vooral erg populair tijdens Valentijnsdag! Serveer in plaats van meerdere gangen toch eens, zoals het gebruikelijk is in Japan, tal van lekkere kleine hapjes tegelijkertijd. Het hoeft trouwens niet altijd sushi, maki & co. te zijn! Kikkoman heeft een selectie Japanse lekkernijen samengesteld, die elk apart een heel bijzonder genot is voor romantische uurtjes met zijn tweeën. Het mooie eraan: het Valentijndagsmenu kan heel makkelijk worden voorbereid.

Varieer het! Hier vindt u nog meer typisch Japanse recepten.