Heerlijk, creatief, veganistisch!

Kikkoman presenteert veganistische receptideeën met lekkere trendy ingrediënten en sojasauzen met het V-Label

Met weinig moeite eenvoudige veganistische recepten tevoorschijn toveren, die niet alleen met waardevolle, diervrije ingrediënten indruk maken, maar ook nog eens heerlijk smaken – dat is geen kunst! Vaak hebt u daar niet eens veel voor nodig. En ook de voorbereiding is heel eenvoudig. De sauzen en sojasauzen van Kikkoman zorgen voor een volle smaak en bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Drie daarvan zijn al met het bekende V-Label gecertificeerd en onderscheiden: de natuurlijk gebrouwen sojasaus, de natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en de Tamari glutenvrije sojasaus.Ze bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, zijn rijk aan umamien geven alle gerechten – ook veganistische – een heerlijke smaak en een evenwichtig, smaakvol aroma. Bovendien zijn ze prima geschikt als zoutvervanger!

Laat u inspireren en verleiden door onze veganistische recepten met edamame, broccoli, bloemkool, pompoen, zoete aardappelen en tofu. Wij weten zeker dat ook niet-veganisten ervan zullen smullen.
 

Bruschetta: een klassieker uit de Italiaanse keuken in een veganistische versie met EDAMAME

Vers, knapperig geroosterd stokbrood bestrijken met hoogwaardige olijfolie: een droom voor alle liefhebbers van Italiaanse antipasti. Met Kikkoman creëert uheel eenvoudig twee veganistische toppings: edamame en halfgedroogde tomaten. En daarmee is uw vegetarische voorgerecht of snack zo klaar.

Een groentefeest van broccoli, bloemkool en pompoen – met veganistische bechamelsaus

In de veganistische keuken gaat het er meestal knapperig, vers en bont aan toe. En dat geldt ook voor de veganistische groenteschotel van Kikkoman. Hier ontmoeten groene broccoli en witte bloemkoolroosjes talrijke oranje pompoenen. Samen met het sojasaus-strooisel en de veganistische bechamelsaus is het een uitgelezen maaltijd voor veganisten.

Franse galette van edamame, maïs en tofu – zonder melk en met een zoete Tamari

De Franse pannenkoekjes zijn heerlijk en kunnen worden gevuld met allerlei lekkernijen. Normaal gesproken wordt het galettedeeg gemaakt met melk. In dit veganistische recept van Kikkoman hebt u echter helemaal geen melk nodig. Edamame, maïs en tofu nemen het stokje over. De heerlijke Tamarisaus zorgt voor een aangename aromatische smaak. Bon appétit!

Steaks zonder vlees van zoete aardappel, gegarneerd met groententstrips en geserveerd met heerlijke avocadocrème

Wie familie of vrienden wil verrassen met een sappige steak, heeft hier het juiste recept gevonden – maar dan veganistisch! Braad hiervoor een dikke plak zoete aardappel goudbruin en karamelliseer hem met Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en appelsap. Met een avocadocrème en wat groente kan de heerlijke veggiesteak al worden geserveerd. Heerlijk aromatisch!

Veganistische pilaw met veel groente: Een perfecte combinatie van rijst en groente

Rijst en kleurrijke, verse groente zijn de hoofdrolspelers van deze veganistische pilaw die niet alleen het gehemelte streelt maar ook een lust is voor het oog! Het rijstgerecht, dat oorspronkelijk oosters is, komt in dit recept volledig tot zijn recht – helemaal veganistisch en zonder aan smaak in te boeten! Rode paprika champignons, aubergine gele en groene courgette enkerstomaatjes zorgen voor kleur, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus voor het aroma. Een goede combinatie!

Onze veganistische recepten in één oogopslag:

Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus
Bookmark
Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus
35 min 1624 kJ / 388 kcal
Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.
Bookmark
Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.
30 min 2520 kJ / 602 kcal
Licht gebakken broccoli, bloemkool en geglazuurde pompoen met knapperig sojasaus-strooisel
Bookmark
Licht gebakken broccoli, bloemkool en geglazuurde pompoen met...
45 min 1380 kJ / 330 kcal
Zoete aardappelsteaks op bonte groentereepjes met avocadocrème
Bookmark
Zoete aardappelsteaks op bonte groentereepjes met avocadocrème
35 min 1312 kJ / 314 kcal
Veganistische pilav met bonte groentestukjes
Bookmark
Veganistische pilav met bonte groentestukjes
35 min 1277 kJ / 305 kcal

Wilt u meer weten over onze veganistische sojasauzen? Drie van onze sojasauzen zijn onderscheiden met het onafhankelijke V-Label. Hier kunt u alles lezen over de bereiding.