Kikkoman-kwaliteit
Waardoor is de kwaliteit van de Kikkoman sojasaus zo buitengewoon?
Umami-rijkdom
Tijdens het lange rijpingsproces ontstaat de Umami-smaak (hartige gerechten worden nog lekkerder door Umami), die voor een volle, unieke smaak van de Kikkoman sojasaus zorgt.
Hoger stikstofgehalte
De intensieve, fluweelachtige smaak van de Kikkoman sojasaus ontstaat door aminozuren (stikstofgehalte). Daarom geldt: hoe hoger het stikstofgehalte, des te beter de kwaliteit en des te intensiever de smaak.
Grote beschikbaarheid
Kikkoman produceert zijn sojasauzen in Nederland, in het hart van Europa, om een grote beschikbaarheid te waarborgen.
Functionele voordelen
Enkele van de 300 aromacomponenten ageren als aroma-voorstadia. Aroma-voorstadia gaan een verbinding aan met de grondstoffen, vormen een eigen aroma en zijn een aanvulling voor ieder gerecht.
Wettelijk beoordelingssysteem voor sojasaus in Japan
Op de Japanse markt worden sojasauzen volgens de Japanese Agricultural Standard (JAS) geclassificeerd overeenkomstig hun totale gehalte aan stikstof/eiwit. Deze indeling geeft aan hoeveel Umami een sojasaus bevat.
Gehalte | Stikstof totaal (gewichtspercentage) | Proteïne (gewichtspercentage) |
Bijzonder hoog | > 1,50 | > 9,38 |
Hoger | > 1,35 | > 8,44 |
Standaard | > 1,20 | > 7,50 |
Bekijken we eens de sojasaus van Kikkoman:
Kikkoman sojasaus bevat 10 g eiwit per 100 ml. Hierdoor valt hij definitief in de categorie ‘Bijzonder hoog gehalte’.
Kikkoman Food Europe is gecertificeerd volgens de volgende normen:
Ontdek meer