Via Google+ delen:

Gebraden look met Japanse champignonsaus

Ingrediënten voor 10 personen

per portie: 365 kJ / 87 kcal

  • Elk 100 g Shiitake-champignons, kruisdisteloesterzwammen en champignons
  • 3 EL plantaardige olie
  • 50 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 100 ml halfzoete witte wijn
  • 3 TL suiker
  • 1 TL aardappelzetmeel
  • 1 TL sesamolie
  • 3 stangen look
  • Zout
  • 1 appel
  • Sansyo peper (alternatief zwarte peper)
  • Bieslookringen

 

 

 

Bereiding

Bereidingstijd: 35 min

Champignons poetsen en fijn hakken. 1 EL plantaardige olie in een pan verwarmen en champignons fruiten, sojasaus en wijn erbij gieten, suiker erbij doen en laten pruttelen, totdat de vloeistof een beetje is ingekookt. Zetmeel met een beetje water vermengen, saus ermee binden en verfijnen met sesamolie.

Look wassen, poetsen en in brede, diagonale schijfjes snijden. De resterende plantaardige olie in een pan verwarmen, de schijfjes look erin van beide zijden aanbraden en met zout kruiden. Appel wassen, halveren, klokkenhuis verwijderen en appel in zeer fijne strookjes snijden.

Gebraden look met Japanse champignonsaus aanrichten, bestrooien met Sansyo peper en gegarneerd met appelstrookjes en bieslookringen serveren.