Via Google+ delen:

Gefrituurde tofoe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 tofoe
  • 120 ml visbouillon / dashi
  • 40 ml mirin
  • 40 ml Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 80 g rammenas
  • 10 g gember
  • 1 lente-ui
  • groene baby-paprika of okra
  • meel
  • een beetje 7 specerijenpoeder of chili
  • olie om te frituren
  • chilivlokken of shichimi

Bereiding

De tofoe laten uitlekken. De rammenas reinigen, fijnraspen en het water eruit knijpen. De gember fijn raspen. De lente-ui in fijne ringen snijden en droog maken.

Voor de saus mirin in een pan aan de kook brengen. De visbouillon en Kikkoman sojasaus toevoegen. Goed verwarmen. De stukjes tofoe in meel wenden en op 170 °C frituren. Ook de baby-paprika's of de okra's kort frituren.

De gebakken tofoe met de paprika of de okra schikken en met fijne rammenaspuree en lente-ui-ringen garneren. Tot de helft van de tofoe met de saus opvullen en met chilivlokken of shichimi garneren. Heet serveren.

Tip: u kunt dit gerecht ook vegetarisch bereiden door de visbouillon te vervangen door groentebouillon.