Via Google+ delen:

Gegratineerde oesters

Ingrediënten voor 10 personen

per portie: 275 kJ / 66 kcal

  • 120 g baby-bladspinazie
  • 10 mini-Roma tomaten
  • 20 oesters
  • 25 ml plantaardige olie
  • Zout, vers gemalen peper
  • 1 EL meel
  • 100 g mozzarella
  • 100 ml mineraalwater
  • 50 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Bovendien:oestermes

 

 

 

Bereiding

Bereidingstijd: 1h

Spinazie en tomaten wassen, tomaten in blokjes snijden. Oesters met behulp van het oestermes openen, losmaken uit de schelp en droog deppen. Schelpen in de voorverwarmde oven op 220 °C (circulatie: 200 °C) ca. 2 minuten drogen.

1 TL olie verwarmen in een pan, daarin de spinazie kort fruiten, uit de pan halen en met zout en peper op smaak brengen. Nog 1 TL olie in de jus warm maken, de tomaten erin fruiten, uit de pan halen en met zout en peper op smaak brengen. De oesters in meel draaien, in de resterende warme olie in de jus van beide zijden kort braden.

Mozzarella in 20 stukjes snijden. Oesterschelpen vullen met spinazie, oesters en tomaten erop leggen en de kaas erbovenop leggen. In de oven ca. 1 minuut gratineren. De Pan droog deppen, mineraalwater erin gieten en eventjes aan de kook brengen totdat de saus roomachtig wordt. Gegratineerde oesters met saus bedruppelen en serveren.