Via Google+ delen:

Japanse gazpacho

Ingrediënten voor 10 personen

per portie: 268 kJ / 64 kcal

Voor de gazpacho:

  • 300 g rijpe tomaten
  • 200 g mini-Roma tomaten
  • 40 g rode paprika
  • 20 g bleekselderij
  • 40 g komkommer (zonder pitten)
  • 20 g uien, geschild
  • 1 schijfje glutenvrij stokbrood, zonder korst
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml mineraalwater
  • 40 ml olijfolie
  • 30 ml natuurazijn
  • 40 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1/2 TL zout
  • 1 TL suiker
  • Komijn, gemalen

Voor de topping:

  • Elk 20 g rode en gele paprika
  • 20 g bleekselderij
  • 20 g komkommer

 

 

 

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

Voor de gazpacho de bleekselderij en komkommer schillen en met tomaten, paprika, uien en stokbrood in grove stukken snijden. De knoflook schillen en grof hakken.

De helft van de gesneden ingrediënten in mineraalwater, olie en azijn fijn pureren. Over gebleven gesneden groente erbij doen, fijn pureren en de gazpacho met sojasaus, zout, suiker en komijn op smaak brengen. (Indien de gazpacho te dik is, eventueel nog een beetje mineraalwater erbij doen).

Voor de topping paprika, selderij en komkommer in zeer fijne blokjes snijden. Gazpacho in glaasjes vullen, met topping en indien gewenst geroosterd brood serveren.