Via Google+ delen:

Kikkoman Bami Goreng met kip

Ingrediënten voor 10 personen

per portie: 1872 kJ / 447 kcal

  • Ongeveer 250 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 15 gram knoflook, in kleine stukjes
  • Grof gemalen peper
  • 1 kilo kipfilet, in stukjes gesneden
  • 200 gram grote gepelde gamba’s/king prawns (ongeveer 20)
  • 30 ml sesamzaadolie (of plantaardige olie)
  • 500 gram wortelen, in reepjes gesneden
  • 500 gram kool, in reepjes gesneden
  • 20 gram gember, in kleine stukjes
  • 500 gram peultjes
  • 200 gram bamboescheuten
  • 1 kilo Aziatische noodles, voorgekookt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 10-20 gram sambal oelek (of hot chilli saus)
  • 100 gram geroosterde cashewnoten

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

Vermeng 100 ml sojasaus met de knoflook en grof gemalen peper, en leg de kipfiletblokjes kort in deze marinade. Wok de garnalen kort, haal ze uit de pan en leg ze apart. Bak erna de gemarineerde kipfilet in dezelfde (wok)pan. Voeg de gember, wortel,- en koolreepjes toe, en wok alles ongeveer vijf minuten. Voeg de peultjes en de bamboescheuten toe en bak het mengsel nog eens drie minuten. Verwarm en roer de noodles los. Breng de bami goreng op smaak met de rest van de sojasaus, kurkuma, sambal oelek and peper naar smaak. Leg het gerecht op een bord en garneer met de geroosterde cashewnootjes. Serveer direct.