Via Google+ delen:

Kikkoman vegetarische Nasi Goreng

Ingrediënten voor 10 personen

per portie: 2338 kJ / 558 kcal

  • 500 gram wortelen, dun gesneden
  • 500 gram paprika, in grove stukken gesneden
  • 500 gram courgette, in blokjes
  • 200 gram prei, in dunne ringen
  • 100 gram uien, in dun gesneden ringen
  • 10 gram knoflook, fijn gesneden
  • 10 gram gember, fijn gesneden
  • 2 theelepels sesamolie
  • 4 theelepels plantaardige olie
  • 500 gram eieren (eigeel & eiwit)
  •  Vers gemalen peper
  • Ongeveer 200-250 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 kilo (gekookte) volkorenrijst
  • Cayennepeper
  • Kurkuma, gemalen
  • 100 gram lente-uitjes, in dunne ringen gesneden

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

Verwarm twee theelepels sesamzaadolie en twee theelepels plantaardige olie in een wokpan, en fruit ongeveer tien minuten de wortel, paprika, courgette, prei, ui, knoflook en gember. Haal de groentemix uit de pan. Klop drie theelepels sojasaus en de peper door de eieren om het op smaak te brengen en (roer)bak het mengsel in de overgebleven olie. Voeg nu ook de gekookte rijst aan de groente toe in de pan, en blijf het een paar minuten bakken tot het mengsel warm is geworden. Breng de nasi goreng op smaak met de rest van de sojasaus, cayennepeper, kurkuma en verdeel een portie op een bord. Garneer met de lente-uitjes en sojasaus en serveer direct.