Via Google+ delen:

Kleurig groentegelee met pindacrème

Ingrediënten voor 10 personen

per portie: 316 kJ / 75 kcal

Voor de groentebouillon:

  • 5 gedroogde tomaten
  • 2 à 3 gedroogde Shiitake-champignons
  • 1 stuk Konbu (10 x 10 cm)
  • 1 klein stukje gember
  • 120 g champignons
  • 100 g uien, geschild
  • 40 g look
  • 20 g selderij

Voor de kleurige gelee:

Voor de pindacrème:

  • 6 TL pindakaas
  • 1 TL room

 

 

 

Bereiding

Bereidingstijd: 6h

Voor de groentebouillon de tomaten, Shiitake-champignons en Konbu in 1,2 liter water leggen en de basis voor de bouillon ca. 2 à 3 uur laten trekken. De champignons schoon maken. Gember, uien, look en selderij schillen en in dunne schijfjes snijden. De basis voor de bouillon aan de kook brengen en de ontstane schuim afromen. Gesneden groente erbij doen en nogmaals ca. 45 minuten bij geringe hitte laten koken. De bouillon door een fijn zeef gieten en aan de kant zetten. De Shiitake-champignons wassen, met de gedroogde tomaten persen en in kleine blokjes snijden.

Voor de kleurige gelee de maïs en okra’s na elkaar in het zoute water blancheren, droog deppen en in 5 mm brede schijven snijden. Tomaten kruiselings insnijden, met koken water begieten, de schil van de tomaten verwijderen, halveren, de steel en pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Paprika snijden en ontpitten en vervolgens met de huid naar boven op een van een bakpapier voorziene bakplaat leggen. In de voorverwarmde oven onder de grill ca. 4 à 6 minuten grillen, in ijswater afkoelen, de huid verwijderen en in kleine blokjes snijden. 350 ml bouillon opzij zetten. De Shiitake-champignons, maïs, okra’s, paprika, gedroogde en verse tomaten in de resterende, afgekoelde bouillon leggen en ca. 30 à 40 minuten in de koelkast marineren.

300 ml opzij gezette bouillon aan de kook brengen, gelatine erin roeren en met suiker en sojasaus op smaak brengen. Gemarineerde groente afgieten, droog deppen en in 10 kleine glazen plaatsen. Giet de gelee-bouillon er overheen en ca. 2 uur op een koele plek laten staan.

Voor de pindacrème de pindakaas, -moes, room en de resterende, aan de kant gezette bouillon mengen. Pindacrème met kleurige groentegelee aanrichten, indien gewenst met kervel garneren en serveren.