Via Google+ delen:

Snoekbaars met groentereepjes in Aziatische saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g zoetwatervis, bijv. snoekbaars
  • 1 sjalotje
  • 4 - 5 shiitake paddenstoelen
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 250 ml visbouillon / dashi
  • 3 eetl. sake
  • 2 eetl. Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 1/2 eetl. mirin
  • 1 eetl. suiker
  • 3 theel. aardappelzetmeel, opgelost in 3 theel. water
  • 4 - 5 sprietjes bieslook
  • bovendien tarwemeel en olie om te frituren

Bereiding

Eerst de saus: paprika, sjalot en paddenstoelen in fijne reepjes of plakjes snijden. In een pan met een beetje olie fruiten. De visbouillon of dashi samen met Kikkoman sojasaus, sake, mirin en suiker aan de kook brengen. Met een beetje zetmeel (in water opgelost) binden en tot slot de gesneden bieslook toevoegen.

De vis in hapklare stukken snijden, in meel wentelen en even op 180 °C frituren. De stukjes vis in kleine schaaltjes schikken en de groentesaus toevoegen.