De designerfles van Kikkoman: een echte design-klassieker

Mooi gevormd en handig; een blikvanger voor iedere tafel

”Design is een bron ter verbetering van het leven”; dat is het motto van de Japanse industriedesigner Kenji Ekuan, die het Japanse design qua verpakking- en logovormgeving heeft vormgegeven.

Een van zijn meest bekende design-stukken: de mooi gevormde dispenser voor de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus die hij reeds in 1961 heeft ontworpen. Intussen is de designfles een echt handelsmerk voor Kikkoman sojasaus geworden. Hij won in 2003 onder andere de Lucky Strike Designer Award en heeft sinds jaren een vaste plek in het Museum of Modern Art in New York evenals in het Design Zentrum Nordrhein-Westfalen in Duitsland. En de legendarische dispenser met kult-status is ook nog eens handig!

Een genot voor oog en gehemelte

Het golvende silhouet en de subtiele producttekst zien er eenvoudig, elegant en modern uit en maken een echte blikvanger van de fles. Thuis of in een restaurant; overal ter wereld siert de designer-dispenser gedekte tafels en keukens. Optimaal gevormd maakt hij het mogelijk, ook kleine hoeveelheden sojasaus of enkele druppels te doseren; volkomen zonder druppels langs de rand van de fles en helemaal netjes. Hierdoor is de mooi gevormde fles een waardevol hulpmiddel tijdens het koken geworden; en een decoratief kookgerei op de gedekte tafel. Dankzij het verwijderbare deksel en het voor de vaatwasser geschikte materiaal, kunt u de fles bovendien ook hergebruiken! Gewoon de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus uit de standaard fles in de dispenser gieten en klaar.

Wist u dat?

Kenji Ekuan ontving in 2003 de Lucky Strike Designer Award voor zijn ontwerp van de Kikkoman dispenser. Wie deze design-klassieker eens in een andere omgeving wil zien, kan dit in het Design Center in Duitsland of het Museum of Modern Art in New York doen, waar hij deel uitmaakt van de tentoonstelling.