Kikkoman sojasaus: gegarandeerd GMO-vrij!

De sojabonen van Kikkoman: absoluut zonder genetisch gemodificeerde ingrediënten

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit en herkomst van onze grondstoffen evenals op een natuurlijke productie. Want het zijn onze eersteklas ingrediënten die alle Kikkoman sojasauzen hun karakteristieke, veelzijdige smaak verlenen. Daarom vermijden wij bij alle sauzen op kunstmatige additieven en verwerken wij uitsluitend GMO-vrije sojabonen. Hierdoor zijn alle sojasauzen van Kikkoman heel natuurlijke smaakmakers: vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten, veilig en heerlijk.

GMO-vrij of niet? Het etiket verklapt het

De drie letters ‘GMO’ vormen de afkorting voor ‘genetisch gemodificeerd organisme’. Kikkoman verwerkt uitsluitend sojabonen die ‘GMO-vrij’ of ‘niet genetisch gemodificeerd’ zijn. Een duidelijk kwaliteitskenmerk. Alle levensmiddelen, ingrediënten en additieven, die direct werden geproduceerd uit GMO-planten, moeten binnen de EU worden gemarkeerd. Dit is herkenbaar aan de ingrediëntenlijst of op het etiket aan de vermelding ‘genetisch gemodificeerd’ of ‘gemaakt van genetisch gemodificeerd ...’. Dat geldt echter niet voor dierlijke producten zoals vlees, melk of eieren. Het goede nieuws: de Kikkoman sojasauzen zijn gegarandeerd GMO-vrij!

 

Wist u dat?

Kikkoman sojasaus wordt gemaakt met slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. En hij bevat geen kunstmatige additieven; maar wel de volle smaak!