Natuurlijke ingrediënten

Kikkoman houdt van natuurlijk!

Vier pure ingrediënten, zonder verborgen additieven

Gezond en bewust leven; dat willen ieder jaar weer meer mensen. Wat daarvoor nodig is: een gezonde, evenwichtige voeding met levensmiddelen die zo puur mogelijk, zonder kunstmatige additieven of smaakversterkers zijn. Heel natuurlijk dus. Een belofte die Kikkoman zijn vele sojasaus-fans overal ter wereld al decennialang geeft. Want Kikkoman sojasaus bestaat uit slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en keukenzout. Hij bevat geen enkel kunstmatig additief - maar heeft wel volle smaak.

De rol van sojabonen, tarwe & co.

De sojaboon is het belangrijkste ingrediënt van de Kikkoman sojasaus. De in sojasaus aanwezige eiwitten zijn namelijk de reden voor de unieke eigenschappen van de Kikkoman sojasaus. De koolhydraten die zich in de tarwe bevinden, verlenen de Kikkoman sojasaus daarentegen zijn fijne aroma en een zekere zoetheid. En het zout wordt opgelost in water. Deze oplossing van zout en water regelt de uitbreiding van bacteriën tijdens het brouwproces en doet dienst als natuurlijk conserveringsmiddel. Daarom hoeft Kikkoman geen gebruik te maken van kunstmatige conserveringsmiddelen of additieven.

100 procent natuurlijk: van de ingrediënten tot en met de smaak

De natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman pept de meest uiteenlopende gerechten op. Lekkere salades of hartige vlees-, gevogelte- of visrecepten; het is het perfecte smaakmiddel voor iedere dag. En dat allemaal zonder de pure eigen smaak van groente, vlees en co. te overlappen. De uitgewogen mix van de vijf basis-smaakrichtingen zoet, zuur, zout, bitter en umami streelt het gehemelte. Het resultaat: niet alleen Aziatische specialiteiten, maar ook recepten uit de hele wereld krijgen een veel vollere smaak. En dat met uitstekende voedingswaarden! Want Kikkoman sojasaus bevat 0% vet en slechts weinig calorieën. De perfecte voorwaarden voor iedereen, die net als Kikkoman van natuurlijk houdt.

Wist u dat?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt volgens een meer dan 300 jaar oud recept op heel natuurlijke manier gebrouwen. Het duurt zes maanden totdat de Kikkoman sojasaus uit de vier essentiële ingrediënten ontstaat; maar het is het wachten waard. Overtuig uzelf, hoe puur en natuurlijk de saus smaakt. Controleer gewoon de ingrediënten op het etiket...