Sojasaus in gebruik

Sojasaus in gebruik

In recepten wordt altijd een bepaalde hoeveelheid vermeld voor het kruiden met sojasaus. Maar wat als u uw creativiteit in de keuken eens vrije loop wilt laten en uw eigen recepten wilt creëren? Hoe doseer je Kikkoman sojasaus op de juiste manier - ongeacht of het op de ingrediëntenlijst staat of niet? Wij laten u zien, hoeveel sojasaus tijdens het koken, marineren, glaceren of op smaak brengen het beste resultaat levert.

Sojasaus voor dressings

Er bestaat geen gepatenteerd recept, hoeveel sojasaus aan een dressing voor verse salade moet worden toegevoegd. Als vuistregel geldt: per eetlepel olie mag tot een eetlepel sojasaus worden toegevoegd. Dan kunt u zout en azijn ook achterwege laten. Andere kruiden, citroensap of verse kruiden kunt u altijd toevoegen. Experimenteer gewoon een beetje. Wij beloven: op den duur wordt u moediger.

Sojasaus om mee te koken

Tijdens het koken hangt het af van uw smaak. Een professionele en geroutineerde hobbykok zwenkt de sojasaus aan het einde van het kookproces enkele keren over het gekookte eten en brengt het dan op smaak. Het fijne eraan: Kikkoman sojasaus onderstreept de eigen smaak van verse levensmiddelen. Daardoor hoeft u niet bang te zijn dat uw kookkunsten naderhand alleen nog maar naar sojasaus smaken.

Sojasaus om te glaceren

Het moet er knapperig en lekker uitzien en een smakelijke glans hebben: het braadstuk uit de oven. Strijk het vlees vlak voor het einde van de braadtijd in met een mengsel van sojasaus en een beetje honing en laat het nog enkele minuten in de oven staan. Of kies als alternatief voor onze Kikkoman saus voor rijst, die bekend en populair is vanwege zijn zoet-kruidige aroma.

Sojasaus voor marinades

Of u nu vlees, vis of groente bestrijkt met een marinade of het erin marineert: sojasaus is een fantastische smaakbasis voor diverse soorten marinades. Als standaard voor uw eigen creatie geldt: reken ongeveer 3 à 4 eetlepels sojasaus per portie te marineren product (ca. 120 tot 150 g). Plus verdere ingrediënten en kruiden. Belangrijk: de verhouding tussen sojasaus en andere vloeibare ingrediënten dient ongeveer 2:1 te zijn. Maar u kunt het ook een stuk gemakkelijker doen. Kies gewoon voor een van de hoogwaardige, compleet kant-en-klare marinades uit ons Teriyaki-assortiment. Deze zijn verkrijgbaar in diverse smaakvarianten: van knoflook en honing tot en met geroosterde sesam. Principieel geldt voor gemarineerde braad- of BBQ-producten: verwijder kruiden of specerijen eerst en dep het product een beetje droog. Op die manier brandt er niets aan.

Sojasaus om het gerecht op smaak te brengen

U bent de baas! De hoeveelheid sojasaus is afhankelijk van wat u serveert. Een of twee scheutjes sojasaus kunnen uw kookkunsten een nog vollere smaak verlenen. Bijzonder handig kunt u uw gerechten op smaak brengen met onze dispenser.

Wist u dat?

Sojasaus is een uitstekend aroma, omdat hij vlees, vis, saus en groente een bijzondere, volle smaak verleent; en dat niet alleen bij Aziatische gerechten! Waarom is dat zo. Omdat sojasaus rijk aan Umami is en een ideale vervanging voor zout is.