Gegarandeerd veganistisch: Kikkoman sojasaus nu voorzien van het V-Label

Oktober 2020. Voor veganisten in veel Europese landen is dit symbool een belangrijke oriëntatiehulp tijdens hun dagelijkse boodschappen: het zogenoemde V-Label op het etiket. Alleen producten die geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten, mogen dit dragen.

Drie sojasauzen van Kikkoman zijn nu officieel door de onafhankelijke European Vegetarian Union (EVU) na een strenge evaluatie- en selectieprocedure in heel Europa voorzien van het felbegeerde V-Label. Dit zijn de natuurlijk gebrouwen sojasaus, de natuurlijk gebrouwen sojasaus met 43% minder zout en de Tamari glutenvrije sojasaus. Kikkoman wil met het V-Label alle sojasaus-fans in één oogopslag een belangrijke, waardevolle inkoophulp bieden en is daarom van plan de certificering tijdig uit te breiden naar andere sauzen.

Met het V-kenmerk en het V-Label pakt Kikkoman een belangrijke foodtrend op. Steeds meer mensen in heel Europa kiezen bewust voor veganistische voeding die geen dierlijke ingrediënten bevat.

Voor alle veggie- en veganfans heeft Kikkoman daarbij een paar heerlijke recepten ontwikkeld. Met weinig moeite en trendy ingrediënten zoals edamame, broccoli, bloemkool, pompoen, zoete aardappel en tofu brengt u leven en afwisseling in de veganistische keuken. Hier gaat u naar de nieuwe, veganistische receptideeën. Het is echt de moeite waard om ze te bereiden!

De producten met het V-Label op de etiketten zullen vanaf oktober 2020 verkrijgbaar zijn. Per land kan het tijdstip waarop ze beschikbaar zijn echter verschillen. Maar natuurlijk zijn de producten die u nu kunt kopen ook al veganistisch – de receptuur is niet veranderd.