Kikkoman houdt van natuurlijk

Vier pure ingrediënten, zonder verborgen additieven. Dat is precies wat Kikkoman al jarenlang wereldwijd levert aan al die sojasausliefhebbers. Kikkoman Sojasaus wordt gemaakt van slechts vier zorgvuldig geselecteerde basisingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. U vindt er geen enkele kunstmatige toevoeging in terug.

Allereerst: de sojabonen

Sojabonen zijn het belangrijkste ingrediënt van Kikkoman Sojasaus. De in sojasaus aanwezige eiwitten zijn namelijk de reden voor de unieke eigenschappen van de Kikkoman Sojasaus.  De sojabonen worden eerst langdurig in water geweekt en vervolgens bij hoge temperaturen gestoomd.

Daar dient de tarwe voor

Zijn fijne aroma heeft de Kikkoman Sojasaus te danken aan de koolhydraten in de tarwe. Ook de zoete smaak van de sojasaus komt hierdoor tot stand. De tarwe wordt bij hoge temperaturen geroosterd en vervolgens geplet om de gisting te vergemakkelijken.

De rol van zout en water

Het zout wordt in water opgelost. Deze zoutwateroplossing houdt de verspreiding van bacteriën tijdens het brouwproces onder controle en werkt als conserveermiddel.

Ontdek meer

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.