Dutch baby met burrata en prosciutto

totale tijd 35 min.
15 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Deze luchtig gebakken pannenkoeken zijn, anders dan het land waar ze naar zijn vernoemd, allesbehalve plat! Probeer deze hartige versie eens met burrata, gerookte ham en krokant gebakken Bimi®-broccoli, alles met een pittig vleugje ponzu. De perfecte keuze voor een heerlijk en gezond ontbijt.

Ingrediënten

2 porties
120 g
bloem
200 ml
melk
3 
eieren
2 theelepels
boter
150 g
Bimi®-broccoli
2 eetlepels
olijfolie
1 
teentje knoflook

Om te serveren:

125 g
burrata
60 g
prosciutto crudo
30 g
cherrytomaatjes
een paar blaadjes basilicum
versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 2181 kJ  /  521 kcal
28,8 g Vetten
32 g Eiwitten
33,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g bloem – 200 ml melk – 3  eieren – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Verwarm de oven voor op 200 °C en zet er gedurende 20 minuten twee hittebestendige of gietijzeren schalen in.

Meng de bloem, melk, eieren en Kikkoman Ponzu Citroen tot een glad beslag.

Stap 2

2 theelepels boter

Haal de schalen uit de oven en bestrijk ze met boter. Giet dan snel de helft van het beslag in elke schaal en zet ze terug in de oven. Bak het circa 15 minuten.

Stap 3

150 g Bimi®-broccoli – 2 eetlepels olijfolie – 1  teentje knoflook – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Was en droog de Bimi®-broccoli en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden broccoli toe. Fruit 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de gehakte knoflook en Kikkoman Ponzu Citroen toe en bak het geheel nog even.

Stap 4

125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g cherrytomaatjes – een paar blaadjes basilicum – versgemalen peper – 1 theelepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Beleg elke gebakken pannenkoek met de helft van de burrata, broccoli, prosciutto crudo en cherrytomaatjes. Je kunt de pannenkoeken ook besprenkelen met Kikkoman Ponzu Citroen.

Tip:

In plaats van Bimi®-broccoli kun je ook groene asperges of suikererwten gebruiken. Champignons, samen gebakken met de groenten, zijn ook een geweldige toevoeging.

Recept-ID 1225

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g bloem – 200 ml melk – 3  eieren – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Verwarm de oven voor op 200 °C en zet er gedurende 20 minuten twee hittebestendige of gietijzeren schalen in.

Meng de bloem, melk, eieren en Kikkoman Ponzu Citroen tot een glad beslag.

2 theelepels boter

Haal de schalen uit de oven en bestrijk ze met boter. Giet dan snel de helft van het beslag in elke schaal en zet ze terug in de oven. Bak het circa 15 minuten.

150 g Bimi®-broccoli – 2 eetlepels olijfolie – 1  teentje knoflook – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Was en droog de Bimi®-broccoli en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden broccoli toe. Fruit 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de gehakte knoflook en Kikkoman Ponzu Citroen toe en bak het geheel nog even.

125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g cherrytomaatjes – een paar blaadjes basilicum – versgemalen peper – 1 theelepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Beleg elke gebakken pannenkoek met de helft van de burrata, broccoli, prosciutto crudo en cherrytomaatjes. Je kunt de pannenkoeken ook besprenkelen met Kikkoman Ponzu Citroen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.