Dutch baby met burrata en prosciutto
Deze luchtig gebakken pannenkoeken zijn, anders dan het land waar ze naar zijn vernoemd, allesbehalve plat! Probeer deze hartige versie eens met burrata, gerookte ham en krokant gebakken Bimi®-broccoli, alles met een pittig vleugje ponzu. De perfecte keuze voor een heerlijk en gezond ontbijt.
Voorbereiding
Stap 1
120 g bloem – 200 ml melk – 3 eieren – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet er gedurende 20 minuten twee hittebestendige of gietijzeren schalen in.
Meng de bloem, melk, eieren en Kikkoman Ponzu Citroen tot een glad beslag.
Stap 2
2 theelepels boter
Haal de schalen uit de oven en bestrijk ze met boter. Giet dan snel de helft van het beslag in elke schaal en zet ze terug in de oven. Bak het circa 15 minuten.
Stap 3
150 g Bimi®-broccoli – 2 eetlepels olijfolie – 1 teentje knoflook – 1 eetlepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Was en droog de Bimi®-broccoli en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden broccoli toe. Fruit 3 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de gehakte knoflook en Kikkoman Ponzu Citroen toe en bak het geheel nog even.
Stap 4
125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g cherrytomaatjes – een paar blaadjes basilicum – versgemalen peper – 1 theelepel Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Beleg elke gebakken pannenkoek met de helft van de burrata, broccoli, prosciutto crudo en cherrytomaatjes. Je kunt de pannenkoeken ook besprenkelen met Kikkoman Ponzu Citroen.
Tip:
In plaats van Bimi®-broccoli kun je ook groene asperges of suikererwten gebruiken. Champignons, samen gebakken met de groenten, zijn ook een geweldige toevoeging.
Recept-ID 1225
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer