Gebakken Teriyaki zeetong met champagne-champignonsaus

totale tijd 50 min.
50 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
180 g
langkorrelige, wilde rijst
100 g
champignons
1 eetlepel
boter
1 eetlepel
amandelschijfjes
1 eetlepel
gehakte (verse of diepvries) kruiden
6 
panklare zeetongfilets (afhankelijk van de grootte)
200 ml
visfond
35 g
mascarpone
70 g
slagroom
200 ml
champagne
1 snufje
suiker
50 g
koude boter
1 ½ eetlepels
geklopte slagroom
2 eetlepels
geklaarde boter
Voedingswaarde (per portie): 3166 kJ  /  756 kcal
28 g Vetten
33,1 g Eiwitten
45 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de wilde rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak de champignons schoon, snijd ze in fijne plakjes en bak deze in boter. Rooster de amandelschijfjes in een pan (zonder vet) lichtbruin. Schep de champignons, amandelschijfjes en gehakte kruiden in de gekookte rijst. Hou het warm.

Stap 2

Spoel de zeetongfilets af onder stromend water, dep ze droog met keukenpapier en marineer ze 15 minuten in de Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook.

Stap 3

Klop de mascarpone luchtig en voeg hier al mixende de slagroom aan toe.

Stap 4

Voor de saus kook je de visfond met de mix van mascarpone en slagroom en champagne en reduceer je dit tot de helft. Voeg een snufje suiker en de sojasaus toe en klop de ijskoude boter in stukjes erdoor. Breng de saus kort voor het opdienen op smaak met sojasaus, roer de slagroom erdoor en klop de saus schuimig met een staafmixer.

Stap 5

Verhit de geklaarde boter in een pan, dep de tongfilets weer voorzichtig droog met keukenpapier en bak ze aan elke kant ca. 2 minuten. Giet daarbij af en toe hete geklaarde boter erover. Dien het gerecht op met de champagnesaus en de wilde rijstvariatie.

Tip

Neem desgewenst in plaats van alleen wilde rijst, een mix van wilde rijst en langkorrelige rijst of alleen langkorrelige rijst.

Recept-ID 337

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de wilde rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak de champignons schoon, snijd ze in fijne plakjes en bak deze in boter. Rooster de amandelschijfjes in een pan (zonder vet) lichtbruin. Schep de champignons, amandelschijfjes en gehakte kruiden in de gekookte rijst. Hou het warm.

Spoel de zeetongfilets af onder stromend water, dep ze droog met keukenpapier en marineer ze 15 minuten in de Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook.

Klop de mascarpone luchtig en voeg hier al mixende de slagroom aan toe.

Voor de saus kook je de visfond met de mix van mascarpone en slagroom en champagne en reduceer je dit tot de helft. Voeg een snufje suiker en de sojasaus toe en klop de ijskoude boter in stukjes erdoor. Breng de saus kort voor het opdienen op smaak met sojasaus, roer de slagroom erdoor en klop de saus schuimig met een staafmixer.

Verhit de geklaarde boter in een pan, dep de tongfilets weer voorzichtig droog met keukenpapier en bak ze aan elke kant ca. 2 minuten. Giet daarbij af en toe hete geklaarde boter erover. Dien het gerecht op met de champagnesaus en de wilde rijstvariatie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.