Geglazuurde eendenborst met aubergines
Voorbereiding
Stap 1
De eendenborst bereiden, de huid insnijden. Aan beide kanten scherp aanbraden en daarna afgedekt laten garen totdat ze roze is. Uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
Stap 2
De olie uit de pan verwijderen. De aubergines in plakken van 1 cm snijden en halveren of in vieren snijden als de plakken te groot zijn. Aan beide zijden aanbraden.
Stap 3
De Kikkoman Teriyaki BBQ-saus in een andere pan gieten. De eendenborst in plakjes snijden en in de saus wentelen tot het vlees volledig bedekt is.
Stap 4
De aubergineschijfjes schikken, een plakje geglazuurde eendenborst erop leggen. Met sinaasappeljam, fijngehakte bieslook en zwarte peper garneren.
Tip:
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Recept-ID 141
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer