Geglazuurde eendenborst met aubergines
Geglazuurde eendenborst met aubergines

Geglazuurde eendenborst met aubergines

Ingrediënten

4 porties
150 g
eendenborst
 ½ 
aubergine
6 
sprietjes bieslook
1 snufje
peper
1 eetlepel
slaolie
1 theelepel
sinaasappeljam

Voorbereiding

Stap 1

De eendenborst bereiden, de huid insnijden. Aan beide kanten scherp aanbraden en daarna afgedekt laten garen totdat ze roze is. Uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten. 

Stap 2

De olie uit de pan verwijderen. De aubergines in plakken van 1 cm snijden en halveren of in vieren snijden als de plakken te groot zijn. Aan beide zijden aanbraden.

Stap 3

De Kikkoman Teriyaki BBQ-saus in een andere pan gieten. De eendenborst in plakjes snijden en in de saus wentelen tot het vlees volledig bedekt is.

Stap 4

De aubergineschijfjes schikken, een plakje geglazuurde eendenborst erop leggen. Met sinaasappeljam, fijngehakte bieslook en zwarte peper garneren.

Tip:

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 141

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

De eendenborst bereiden, de huid insnijden. Aan beide kanten scherp aanbraden en daarna afgedekt laten garen totdat ze roze is. Uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten. 

De olie uit de pan verwijderen. De aubergines in plakken van 1 cm snijden en halveren of in vieren snijden als de plakken te groot zijn. Aan beide zijden aanbraden.

De Kikkoman Teriyaki BBQ-saus in een andere pan gieten. De eendenborst in plakjes snijden en in de saus wentelen tot het vlees volledig bedekt is.

De aubergineschijfjes schikken, een plakje geglazuurde eendenborst erop leggen. Met sinaasappeljam, fijngehakte bieslook en zwarte peper garneren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.