Gemengde teriyakispiesjes
Gemengde teriyakispiesjes

Gemengde teriyakispiesjes

Ingrediënten

4 porties

Voor de garnalenspiesjes:

4 
stuks Garnalen (met kop)

Voor de vleesspiesjes:

1 bos(je)
Groene asperges
200 g
Rosbief

Voor de spiesjes van sint-jakobsschelpen:

1 
Courgette
8 
Sint-jakobsschelpen
Voedingswaarde (per portie):668 kJ / 158 kcal
3,2 gVetten
24,5 gEiwitten
7,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de garnalen in de lengte open en maak deze schoon. Rijg de hele garnalen aan spiesen en grill deze. Bestrijk met de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Stap 2

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, schil ze en kook ze voor. Snijd in stukjes van 4 cm. Snijd de rosbief in plakjes van 15 gram, wikkel in folie en plet met een vleeshamer. Wikkel de stukjes asperge in de plakjes rosbief en rijg ze aan spiesjes. Rooster de spiesjes op de grill en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Stap 3

Snijd de courgette in verticale dunne plakjes (gebruik een aardappelschiller). Wikkel de sint-jakobsschelpen in de plakjes courgette en rijg aan spiesjes. Bak de spiesjes aan beide zijden in een koekenpan en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Tip:

U kunt de smaken ook variëren door bijvoorbeeld Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook te gebruiken in plaats van Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Our Japas are designed as Japanese style tapas. Just double the amount of each ingredient and you can serve the fingerfood as a main course.

Recept-ID 172

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de garnalen in de lengte open en maak deze schoon. Rijg de hele garnalen aan spiesen en grill deze. Bestrijk met de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, schil ze en kook ze voor. Snijd in stukjes van 4 cm. Snijd de rosbief in plakjes van 15 gram, wikkel in folie en plet met een vleeshamer. Wikkel de stukjes asperge in de plakjes rosbief en rijg ze aan spiesjes. Rooster de spiesjes op de grill en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Snijd de courgette in verticale dunne plakjes (gebruik een aardappelschiller). Wikkel de sint-jakobsschelpen in de plakjes courgette en rijg aan spiesjes. Bak de spiesjes aan beide zijden in een koekenpan en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.