

Gevulde aubergine- en courgette-plakken met paddenstoelen
Voorbereiding
Stap 1
Maak voor de vulling de lente-ui schoon en hak deze fijn. Laat de tofu uitlekken en snijd in kleine blokjes of verkruimel. Meng kipgehakt, eiwit, lente-ui, tofu en 3 eetlepels panko en breng op smaak met 1 eetlepel Teriyaki barbecuesaus met honing en peper. Als de vulling te zacht is, voeg dan een beetje meer panko toe.
Stap 2
Was de aubergine (of courgette), snijd de uiteinden eraf en snijd in plakken van ca. 3 mm dik. Haal één kant van de elk plakje door het aardappelzetmeel en doe een beetje van de vulling op die kant. Leg de tweede plak met de aardappelzetmeelkant erop en druk aan de randen voorzichtig een beetje aan.
Stap 3
Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze eventueel in stukjes, bak ze in hete boter en breng op smaak met zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker) en peper.
Stap 4
Bak de aubergine-sandwiches in hete olie aan beide kanten, haal ze eruit en houd ze warm. Doe de resterende Teriyaki barbecuesaus met honing in de pan en verhit deze. Glaceer de aubergine-sandwiches hiermee en schik ze op borden. Garneer ze met de paddenstoelen en desgewenst met ringetjes lente-ui en serveer.
Tip
Plakken courgette kunnen beter worden gevuld als ze van tevoren kort worden gebakken of geblancheerd. Garneer de gevulde groenteplakken desgewenst met geroosterde panko.
Recept-ID 842
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer