Minipannenkoekjes met garnalen
Minipannenkoekjes met garnalen

Minipannenkoekjes met garnalen

Ingrediënten

4 porties
1 
vel Nori (gedroogd zeewier)
200 g
Garnalen (grote, ontdooid of vers)
40 g
Ui
1 snufje
Aardappelzetmeel of maiszetmeel
Plantaardige olie, geschikt voor frituren
1 snufje
Mayonaise
Shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder) of chilipeper
Voedingswaarde (per portie):538 kJ / 129 kcal
9 gVetten
7,5 gEiwitten
4,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de zeewiervellen in stukjes van ca. 4x6 cm. Pel de garnalen en maak ze schoon. Snijd de garnalen in grove stukken en maal ze in een keukenmachine fijn.

Stap 2

Snijd de ui fijn en bestrooi met aardappelzetmeel of maiszetmeel. Doe het mengsel in een kom, voeg de garnalen toe en meng goed door elkaar. Vorm hieruit kleine pannenkoekjes van 20 g en wikkel elk pannenkoekje in een norivel. Strooi er aardappelzetmeel of maiszetmeel overheen en frituur ze in de op 170 °C voorverwarmde olie.

Stap 3

Serveer de pannenkoekjes terwijl ze nog warm zijn en garneer het gerecht met mayonaise, Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing en chilipeper of shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder).

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 352

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de zeewiervellen in stukjes van ca. 4x6 cm. Pel de garnalen en maak ze schoon. Snijd de garnalen in grove stukken en maal ze in een keukenmachine fijn.

Snijd de ui fijn en bestrooi met aardappelzetmeel of maiszetmeel. Doe het mengsel in een kom, voeg de garnalen toe en meng goed door elkaar. Vorm hieruit kleine pannenkoekjes van 20 g en wikkel elk pannenkoekje in een norivel. Strooi er aardappelzetmeel of maiszetmeel overheen en frituur ze in de op 170 °C voorverwarmde olie.

Serveer de pannenkoekjes terwijl ze nog warm zijn en garneer het gerecht met mayonaise, Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing en chilipeper of shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder).

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.