Minipannenkoekjes met garnalen
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de zeewiervellen in stukjes van ca. 4x6 cm. Pel de garnalen en maak ze schoon. Snijd de garnalen in grove stukken en maal ze in een keukenmachine fijn.
Stap 2
Snijd de ui fijn en bestrooi met aardappelzetmeel of maiszetmeel. Doe het mengsel in een kom, voeg de garnalen toe en meng goed door elkaar. Vorm hieruit kleine pannenkoekjes van 20 g en wikkel elk pannenkoekje in een norivel. Strooi er aardappelzetmeel of maiszetmeel overheen en frituur ze in de op 170 °C voorverwarmde olie.
Stap 3
Serveer de pannenkoekjes terwijl ze nog warm zijn en garneer het gerecht met mayonaise, Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing en chilipeper of shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder).
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Recept-ID 352
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer