

Ossenhaassteaks in vijgen-mosterdsaus
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Schil en was de aardappelen en kook ze in een kookpan (ø 24 cm) in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
Stap 2
Pureer de aardappelen met een aardappelpers, meng de massa met de eierdooier en bloem en breng het op smaak met 3 eetlepels Teriyaki saus met geroosterde knoflook en wat nootmuskaat. Maak kleine balletjes van het aardappelmengsel, haal ze eerst door het geklopte ei en daarna door het paneermeel. Bak ze in ca. 5 eetlepels hete olie in porties goudbruin in een kleine kookpan (ø 20 cm).
Stap 3
Dep de steaks droog. Roer de rest van de Teriyaki saus, peper en mosterdzaadjes door elkaar en bestrijk de steaks hiermee. Laat ze even marineren. De marinade geeft het vlees glans bij het braden en zorgt voor een mooie, bruine kleur.
Stap 4
Bak de steaks in een koekenpan (ø 26 cm) in de resterende, verwarmde olie zoals je ze wilt hebben. Haal ze eruit en houd ze warm. Voeg slagroom en vijgenmosterd toe aan het braadvet, breng het aan de kook, laat het iets inkoken en breng het op smaak met sojasaus en peper.
Stap 5
Serveer de steaks met de saus en de aardappelballetjes.
Recept-ID 204
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer