Ovenaardappels met gestoofde tomaten en kikkererwten

totale tijd 90 min.
90 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
4 
grote aardappelen
1 
ui
3 
teentjes knoflook
100 g
halfgedroogde tomaten
2 eetlepels
eetlepels plantaardige olie
1 
blikje kikkererwten
250 g
stevige tomaten
een paar takjes tijm
2 eetlepels
appelazijn
100 g
veganistische crème fraîche
2 eetlepels
bieslook in ringen
Voedingswaarde (per portie): 1455 kJ  /  347 kcal
3,6 g Vetten
15 g Eiwitten
58,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de aardappelen, prik er enkele keren in met een vork, wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven op een rooster op 200°C (circulatielucht: 180°C) gedurende ca. 70 à 80 minuten.

Stap 2

Schil de ui en pel de knoflook, snijd de ui in blokjes en pers de knoflook. Snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, voeg de gehakte en halfgedroogde tomaten toe en laat ca. 10 minuten sudderen.

Stap 3

Voeg de teriyakisaus toe en laat nog eens ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met appelazijn. Pak de aardappels voorzichtig uit, snijd ze in de lengte in, druk ze iets uit elkaar en vul ze met gestoofde tomaten en kikkererwten. Serveer gegarneerd met crème fraîche en bieslook.

Recept-ID 225

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de aardappelen, prik er enkele keren in met een vork, wikkel ze in aluminiumfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven op een rooster op 200°C (circulatielucht: 180°C) gedurende ca. 70 à 80 minuten.

Schil de ui en pel de knoflook, snijd de ui in blokjes en pers de knoflook. Snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, voeg de gehakte en halfgedroogde tomaten toe en laat ca. 10 minuten sudderen.

Voeg de teriyakisaus toe en laat nog eens ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met appelazijn. Pak de aardappels voorzichtig uit, snijd ze in de lengte in, druk ze iets uit elkaar en vul ze met gestoofde tomaten en kikkererwten. Serveer gegarneerd met crème fraîche en bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.