Gestoofde lamsschenkels met abrikozen
Zoeken
Filter
Gestoofde lamsschenkels met abrikozen
Bookmark
1 van 364

Gestoofde lamsschenkels met abrikozen

Zoet en hartig: dit heerlijke gerecht van lamsschenkels gestoofd in abrikoos, rode wijn en sojasaus, en geserveerd met aardappelen en spruitjes is puur genot.

Gestoofde lamsschenkels met abrikozen
Totale tijd 70 min
Bereidingstijd: 70 min
Voedingswaarden (per portie) 4293 kJ / 1029 kcal
Vetten: 63,3 g
Eiwitten: 53,6 g
Koolhydraten: 46,5 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de lamsschenkels

  • 4 kleine lamsschenkels 
  • 4 el koolzaadolie 
  • 1 el tomatenpuree 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 kaneelstokjes 
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 g gedroogde abrikozen 
  • 50 ml Kikkoman sojasaus
  • 700 ml runderbouillon 
  • 200 ml droge rode wijn 

Voor de aardappelen en spruitjes 

  • 500 g aardappelen, geschild 
  • 400 g spruitjes 
  • 160 g hazelnoten 
  • 2 el koolzaadolie 
  • 1 el Kikkoman sojasaus

 

Bereiding

  1. Spoel en droog de aardappelen en spruitjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C, met bakblik erin. 
  2. Marineer de schenkels met koolzaadolie en schroei ze in het voorverwarmde bakblik dicht. 
  3. Pel en snijd de uien in kwartjes en pel en pers de knoflook. Rooster beide ingrediënten in het bakblik.
  4. Meng ondertussen de rode wijn met de tomatenpuree en 50 ml Kikkoman sojasaus en voeg het mengsel toe aan de lamsschenkels. Voeg de kaneelstokjes, abrikozen en laurierblaadjes toe.
  5. Laat het vocht inkoken en vul dit weer aan met de runderbouillon. Dek vervolgens het bakblik af en braad alles ca. 40 minuten. 
  6. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze in koud water. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd de steeltjes kruislings in en blancheer de spruitjes ca. 5 minuten in kokend water. 
  7. Rooster de hazelnoten in een pan en breng ze op smaak met 2 el koolzaadolie en 1 el sojasaus.
  8. Meng de aardappelen met de spruitjes, een beetje gesmolten boter, 1 el sojasaus/zout en verse peper. Gebruik de hazelnoten als topping.
  9. De lamsschenkels moeten na 40 minuten braden mals zijn. Serveer alles samen zodra het lamsvlees klaar is. 
Totale tijd 70 min
Bereidingstijd: 70 min
Voedingswaarden (per portie) 4293 kJ / 1029 kcal
Vetten: 63,3 g
Eiwitten: 53,6 g
Koolhydraten: 46,5 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de lamsschenkels

  • 4 kleine lamsschenkels 
  • 4 el koolzaadolie 
  • 1 el tomatenpuree 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 kaneelstokjes 
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 g gedroogde abrikozen 
  • 50 ml Kikkoman sojasaus
  • 700 ml runderbouillon 
  • 200 ml droge rode wijn 

Voor de aardappelen en spruitjes 

  • 500 g aardappelen, geschild 
  • 400 g spruitjes 
  • 160 g hazelnoten 
  • 2 el koolzaadolie 
  • 1 el Kikkoman sojasaus