Aardappel-tomaten-dahl met muntchutney
Zoeken
Filter
Aardappel-tomaten-dahl met muntchutney
Bookmark
8 van 12

Aardappel-tomaten-dahl met muntchutney

Aardappel-tomaten-dahl met muntchutney
Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 45 min
Voedingswaarden (per portie) 2285 kJ / 546 kcal
Vetten: 17.2 g
Eiwitten: 26.9 g
Koolhydraten: 65.7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de dahl:

Voor de chutney:

Voor de garnering: 

  • 250 g haveryoghurt 

Bereiding

Pel de uien en de knoflook, snijd de uien in blokjes en pers de knoflook. Was de tomaten. Schil, was en snijd de aardappels in blokjes. Verhit de olie in een pan. Voeg uien en knoflook toe, bak ze glazig en bak vervolgens de Garam Masala, kurkuma en koriander gedurende 1 à 2 minuten mee. Voeg de linzen, 120 g tomaten en bouillon toe en laat ca. 30 minuten sudderen. Breng op smaak met sojasaus en citroensap.

Was en halveer de chili’s voor de chutney. Verwijder de zaadjes. Was de munt en koriander, schud droog en pureer fijn met de chili’s, geraspte kokos, gember, suiker, citroensap en sojasaus. Voeg indien nodig een beetje water toe. 

Snijd de overige tomaten in vieren. Schik deze over de aardappel-tomaten-dahl, besprenkel met yoghurt en serveer met muntchutney.

Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 45 min
Voedingswaarden (per portie) 2285 kJ / 546 kcal
Vetten: 17.2 g
Eiwitten: 26.9 g
Koolhydraten: 65.7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de dahl:

Voor de chutney:

Voor de garnering: 

  • 250 g haveryoghurt