Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje
Zoeken
Filter
Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje
Bookmark
235 van 413

Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje

Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 40 min
Voedingswaarden (per portie) 3561 kJ / 851 kcal
Vetten: 54.4 g
Eiwitten: 23.2 g
Koolhydraten: 61.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes (eventueel met een groentesnijder).
  2. Pel de knoflook, hak fijn en breng aan de kook met room, havermelk en sojasaus. Giet de maïs af, voeg met de aardappelen toe aan het roommengsel, breng aan de kook en laat het ca. 2-3 minuten gaar worden. Voeg de kaas toe, laat smelten en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
  3. Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in hete olie goudbruin. Voeg Teriyaki barbecuesaus met honing toe, breng kort aan de kook en dan op smaak met peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C hetelucht). Maak de suikererwten schoon. Leg de uien en de suikererwten met de aardappelen in een gratinschotel.
  5. Bestrijk de gratin met vlokjes boter, strooi er panko en zonnebloempitten over. Laat de gratin ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven garen en serveer.
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 40 min
Voedingswaarden (per portie) 3561 kJ / 851 kcal
Vetten: 54.4 g
Eiwitten: 23.2 g
Koolhydraten: 61.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)