
235 van 413
Aardappel-uien-room gratin met panko-korstje
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Teriyaki BBQ-saus met honing
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Aardappel
Vegetarisch

Totale tijd
50 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
40 min
Voedingswaarden (per portie)
3561 kJ / 851 kcal
Vetten:
54.4 g
Eiwitten:
23.2 g
Koolhydraten:
61.6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 800 g aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 200 ml room (alternatief: als u havermelk gebruikt, neem dan 400 ml)
- 200 ml havermelk (of gewone melk)
- 6 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 blik maïs (= 425 ml)
- 125 g geraspte kaas
- nootmuskaat, gemalen
- vers gemalen peper
- paprikapoeder, mild
- cayennepeper
- 4 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels Kikkoman Teriyaki barbecuesaus met honing
- 100 g suikererwten
- 80 g boter
- 40 g Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
- 40 g zonnebloempitten
Bereiding
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes (eventueel met een groentesnijder).
- Pel de knoflook, hak fijn en breng aan de kook met room, havermelk en sojasaus. Giet de maïs af, voeg met de aardappelen toe aan het roommengsel, breng aan de kook en laat het ca. 2-3 minuten gaar worden. Voeg de kaas toe, laat smelten en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
- Pel de uien, snijd ze in ringen en bak ze in hete olie goudbruin. Voeg Teriyaki barbecuesaus met honing toe, breng kort aan de kook en dan op smaak met peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C hetelucht). Maak de suikererwten schoon. Leg de uien en de suikererwten met de aardappelen in een gratinschotel.
- Bestrijk de gratin met vlokjes boter, strooi er panko en zonnebloempitten over. Laat de gratin ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven garen en serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
50 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
40 min
Voedingswaarden (per portie)
3561 kJ / 851 kcal
Vetten:
54.4 g
Eiwitten:
23.2 g
Koolhydraten:
61.6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 800 g aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 200 ml room (alternatief: als u havermelk gebruikt, neem dan 400 ml)
- 200 ml havermelk (of gewone melk)
- 6 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 blik maïs (= 425 ml)
- 125 g geraspte kaas
- nootmuskaat, gemalen
- vers gemalen peper
- paprikapoeder, mild
- cayennepeper
- 4 uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels Kikkoman Teriyaki barbecuesaus met honing
- 100 g suikererwten
- 80 g boter
- 40 g Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
- 40 g zonnebloempitten