Amarantbowl met oesterzwammen en gepocheerd ei

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Deze gezonde bowl combineert oesterzwammen gesauteerd in Kikkoman-sojasaus en Spaanse peper, met knapperige selderij en gepeperde rucola op een bedje van eiwitrijke amarantkorrels. Een heerlijk vegetarisch receptidee voor de lunch of het diner.

Ingrediënten

2 porties
100 g
amarant
40 g
rucola
100 g
selderij
1 eetlepel
olijfolie
2 
eieren
 ½ theelepel
appelciderazijn
1 theelepel
gehakte Spaanse peper
 ½ theelepel
rode peper
150 g
oesterzwammen
1 eetlepel
gehakte Spaanse peper
2 eetlepels
gehakte bieslook
1 eetlepel
gehakte peterselie
2 eetlepels
olijfolie
Voedingswaarde (per portie): 2106 kJ  /  503 kcal
28,9 g Vetten
18 g Eiwitten
39,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de amarant in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij zacht wordt.

Stap 2

Snij de selderij in stukjes van ½ cm. Doe in een kom met de rucola en de olijfolie.

Stap 3

Meng de schoongemaakte oesterzwammen met Kikkoman Sojasaus, Spaanse peper en kruiden en bak ze in olijfolie.

Stap 4

Bereid de eieren als alles klaar is. Kook water in een diepe pan en voeg azijn toe. Roer met een lepel om een draaikolk te creëren en breek er een ei in. Herhaal dit met het andere ei. Zet het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt en pocheer elk ei 2,5 minuten.

Stap 5

Serveer de amarant met oesterzwammen, saladegroenten en een gepocheerd ei op smaak gebracht met Spaanse en witte peper.

Recept-ID 1048

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de amarant in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij zacht wordt.

Snij de selderij in stukjes van ½ cm. Doe in een kom met de rucola en de olijfolie.

Meng de schoongemaakte oesterzwammen met Kikkoman Sojasaus, Spaanse peper en kruiden en bak ze in olijfolie.

Bereid de eieren als alles klaar is. Kook water in een diepe pan en voeg azijn toe. Roer met een lepel om een draaikolk te creëren en breek er een ei in. Herhaal dit met het andere ei. Zet het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt en pocheer elk ei 2,5 minuten.

Serveer de amarant met oesterzwammen, saladegroenten en een gepocheerd ei op smaak gebracht met Spaanse en witte peper.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.