Aubergine-sojasausdip met knoflook

totale tijd 60 min.
60 min. voorbereidingstijd

De auberginedip past heel goed bij bijvoorbeeld: vers stokbrood, verschillende soorten kaas en gezouten amandelen.

Ingrediënten

4 porties
1 
knoflookbol
1 
aubergine
3 eetlepels
olijfolie
Sap van een halve limoen
2 eetlepels
gehakte, platte peterselie
Versgemalen zwarte peper
 ½ theelepel
chilivlokken
Voedingswaarde (per portie): 446 kJ  /  106 kcal
7,5 g Vetten
2,5 g Eiwitten
6,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 °C boven- en onderwarmte (200 °C heteluchtoven). Was en halveer de knoflook. Was de aubergine, snijd de uiteinden eraf en halveer in de lengte. Leg met het snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier, snijd een aantal keer diagonaal in, bestrijk dun met 1 el olie en bak ca. 30-40 minuten in de oven. Haal de knoflook en aubergine uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap 2

Druk het vruchtvlees van de knoflook uit de bol. Haal het vruchtvlees van de aubergine los met een lepel. Pureer het met knoflook, de overige olie, sojasaus, limoensap en peterselie. Breng met peper en chilivlokken op smaak en serveer.

Tip

The Aubergine dip goes very well e.g: fresh Baguette, fresh Ciabatta, various cheese and salted almonds

Recept-ID 328

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 220 °C boven- en onderwarmte (200 °C heteluchtoven). Was en halveer de knoflook. Was de aubergine, snijd de uiteinden eraf en halveer in de lengte. Leg met het snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier, snijd een aantal keer diagonaal in, bestrijk dun met 1 el olie en bak ca. 30-40 minuten in de oven. Haal de knoflook en aubergine uit de oven en laat ze afkoelen.

Druk het vruchtvlees van de knoflook uit de bol. Haal het vruchtvlees van de aubergine los met een lepel. Pureer het met knoflook, de overige olie, sojasaus, limoensap en peterselie. Breng met peper en chilivlokken op smaak en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.