Zoeken
Filter
Aubergine-sojasausdip met knoflook
Bookmark
95 van 306

Aubergine-sojasausdip met knoflook

Aubergine-sojasausdip met knoflook
Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 446 kJ / 106 kcal
Vetten: 7.5 g
Eiwitten: 2.5 g
Koolhydraten: 6.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 knoflookbol
  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels gehakte, platte peterselie
  • Versgemalen zwarte peper
  • ½ tl chilivlokken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C boven- en onderwarmte (200 °C heteluchtoven). Was en halveer de knoflook. Was de aubergine, snijd de uiteinden eraf en halveer in de lengte. Leg met het snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier, snijd een aantal keer diagonaal in, bestrijk dun met 1 el olie en bak ca. 30-40 minuten in de oven. Haal de knoflook en aubergine uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Druk het vruchtvlees van de knoflook uit de bol. Haal het vruchtvlees van de aubergine los met een lepel. Pureer het met knoflook, de overige olie, sojasaus, limoensap en peterselie. Breng met peper en chilivlokken op smaak en serveer.

De auberginedip past heel goed bij bijvoorbeeld:

  • vers stokbrood, verschillende soorten kaas en gezouten amandelen

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 446 kJ / 106 kcal
Vetten: 7.5 g
Eiwitten: 2.5 g
Koolhydraten: 6.6 g